Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fundația Comunitară Miercurea Ciuc a finalizat acţiunile din programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”

Sursa foto: Fundația Comunitară Miercurea Ciuc

Fundația Comunitară Miercurea Ciuc a beneficiat de activare din partea Fundației Comunitare Mureș pentru a derula 6 inițiative comunitare în judeţul Harghita. Ele au fost realizate sub coordonarea Federației Fundațiile Comunitare din România. Finanțarea a fost asigurată de Lidl România şi a reprezentat peste 245.000 de lei. Cele 6 iniţiative comunitare încheiate cu succes fac parte din programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. Programul „Fondului pentru un viitor mai bun în comunități” desfășurat simultan în Miercurea Ciuc și în alte patru orașe din țară s-a aflat la cea de-a patra ediţie.

Programul a însemnat pentru Fundația Comunitară Miercurea Ciuc coagularea unor acţiuni în beneficiul comunităţii şi a voluntarilor extrem de numeroşi, care au răspuns iniţiativelor. S-au acordat microgranturi nerambursabile în valoare de peste 245.000 de lei din partea Lidl România pentru soluții civice la probleme locale din domeniile educație și protejarea mediului.

Direcţii startegice pentru Fundația Comunitară Miercurea Ciuc

În cadrul programului, harghitenii au derulat 170 de activități, cu implicarea voluntarilor și a peste 1700 de membri ai comunității. Au fost vizate şi aplicate modalități alternative de revitalizare a spațiilor verzi, conștientizarea importanței mediului curat și încurajarea implicării comunității în protejarea acestuia. În aria educaţiei, s-au implementat metode non-formale de orientare vocațională și de învățare, precum  şi promovarea tradițiilor locale, potrivit Ziar Harghita.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități despre acţiunile harghitenilor

“Perioada cuprinsă între 16 decembrie 2022 și 25 martie 2023 a fost incredibil de emoționantă pentru asociația noastră! Nu putem fi suficient de recunoscători tinerilor care au participat la training, susținătorilor noștri, partenerilor noștri, părinților și profesorilor, formatorilor, mentorilor și specialiștilor Cartea Vie, pentru că au contribuit la succesul programului de multe ori și în multe feluri ” scriu cei de la Fondul pentru un viitor mai bun în comunități pe pagina lor de social media.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Almet din Bistriţa va construi depozite şi birouri de 12 milioane lei

Articolul următor

Consult Imobil va amenaja un complex comercial la Bistriţa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share