Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul Complex Energetic Valea Jiului ar putea deveni funcţional în cursul lunii septembrie

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a anunţat că noul Complex Energetic Valea Jiului ar putea deveni funcţional în cursul lunii septembrie. Ministrul Energiei a declarat în cadrul vizitei efectuate la Petroşani că  noul Complex Energetic Valea Jiului ar putea deveni funcţional în cursul lunii septembrie.  Pentru a duce la îndeplinire acest proiect ambiţios  trebuie parcurse câteva etape importante, una fiind acordarea unui ajutor de stat pentru care este necesară aprobarea Comisiei Europeane.

Ministrul Energiei îşi doreşte funcţionalitatea noului Complex Energetic Valea Jiului

„Noi ne străduim ca în toamna aceasta, cât de curând, să avem o nouă soluţie prin noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului. Acolo, cei care lucrează actualmente în Complexul Energetic Hunedoara vor avea un loc de muncă şi vor putea să-şi desfăşoare, în continuare, activitatea. (…) Noi ne străduim să accelerăm o serie de paşi, unde am constatat întârzieri. Asta necesită, pe de o parte, o procedură de dare în plată de la Complexul Energetic Hunedoara către Complexul Energetic Valea Jiului, şi pe de altă parte, acordarea unei sume de bani de la bugetul de stat către noua companie, ceea ce înseamnă o procedură de ajutor de stat. Asta implică un dialog cu Comisia Europeană, o negociere, dar noi ne vom strădui ca în termenul cel mai scurt, deci la nivelul lunii septembrie sau până la 1 octombrie, această problemă să fie rezolvată”, a declarat Sebastian Burduja despre noul Complex Energetic Valea Jiului

Potrivit Economica.net, Ministrul Energiei s-a afla duminică, 6 august în judeţul Hunedoara, unde a luat parte la manifestările dedicate Zilei Minerului, în Valea Jiului, în cursul după-amiezei el mai având programată o vizită la Termocentrala Mintia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Olandezii de la Tempting Brands Internaţional şi Route 66 din Braşov se extind la turism

Articolul următor

Ştefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului laudă industria auto mureşeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share