Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ştefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului laudă industria auto mureşeană

Sursă foto: Ştefan Radu Oprea

Aflat în vizită în judeţul Mureş săptămâna trecută, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ştefan Radu Oprea a apreciat prezenţa reprezentanţilor industriei auto din judeţ.

“Industria auto este prezentă în Mureș. Am vizitat două companii, una cu capital românesc cu obiect principal de activitate distribuția de piese auto și una cu capital austriac specializată în cablaje auto” a spus ministrul pe pagina sa de social media.

Ştefan Radu Oprea prezintă industria auto din judeţul Mureş

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului face rezumatul activităţii celor două reprezentate din Mureş a industriei auto.
“Materom are o poveste de succes de 25 de ani. O activitate începută de familia Baciu cu un atelier de dezmembrări auto a fost transformată într-una din cele mai puternice companii din piața distribuirii de piese auto.
Astăzi numără peste 1010 angajați în depozitul central, dar și în cele regionale, cu o flotă proprie de distribuție și cu o cifră de afaceri a grupului de 400 milioane de euro. Activitățile grupului cuprind și vânzarea unor mărci prestigioase de automobile în reprezentanțe din țară, dar și birouri în Germania. Au ajuns la performanța ca orice comandă plasată online de un service din țară să primească piesele într-o oră. Acum doresc să dubleze capacitatea depozitului central”.
Despre investitorul autriac, Ştefan Radu Oprea  aspus cu aceeaşi ocazie:
“Hirschmann este tot o companie de familie, de data aceasta investitorii fiind austriecii din familia Rauch. Produc cablaje auto pentru companii de renume și investesc foarte mult în cercetare dezvoltare și automatizare. Modelul de business adoptat îmi dă încrederea că această companie va fi prezentă un timp îndelungat în România, în ciuda pieței competitive care duce de foarte multe ori la relocări în zone unde forța de muncă este mai ieftină. Astăzi, Hirschmann este unul din principalii angajatori din Mureș, care investesc în noi capacități de producție”.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul Complex Energetic Valea Jiului ar putea deveni funcţional în cursul lunii septembrie

Articolul următor

Fabrica de zahăr de la Luduș se va redeschide

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share