Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica de zahăr de la Luduș se va redeschide

Sursa foto: Ştefan Radu Oprea

Fabrica de zahăr de la Luduș se va redeschide, a anunţat Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Ștefan-Radu Oprea în cadrul vizitei efectuate în judeţul Mureş în 5 august 2023.

“Fabrica de zahăr de la Luduș se va redeschide și va intra în producție odată cu recolta de sfeclă de zahăr din toamnă” spune ministrul pe pagina sa de social media.  El a argumentat anunţul, spunând că în prezent se desfăşoară lucrări de verificare a instalațiilor.
“În urmă cu un an de zile acționarul francez anunța că se retrage, destinul fabricii de zahăr părea acela de a fi transformată în fier vechi Adrian Ionut Chesnoiu, ministrul agriculturii de atunci, împreună cu deputata Dumitrița Gliga s-au încăpățânat să creadă că fabrica poate fi salvată. Au fost începute discuțiile cu fermierii în vederea unei asocieri care să preia fabrica, până la urmă un investitor român a cumpărat acțiunile și este decis să recâștige cu brandul “Zahăr de Luduș” o cotă importantă de piață.

Veste bună pentru fermierii mureşeni care vindeau sfecla produsă la Fabrica de zahăr la Luduş

“Fermierii vor putea să vândă din nou sfecla de zahăr de pe cele peste 6000 de hectare care ar asigura funcționarea fabricii la capacitate maximă. Astăzi sunt semnate contracte pentru jumătate din suprafața necesară (3400 ha), dar încrederea se va recâștiga atunci când în toamnă fabrica va fi din nou în funcțiune.
Am informat managementul despre schema de ajutor de stat, gestionată de către colegul meu, Florin Barbu , ministrul agriculturii pentru stimularea procesării produselor agricole în România. Planul lor de extindere a activității poate fi unul dintre cele finanțate prin acest program” a mai spus ministrul.
Ștefan-Radu Oprea a precizat că în fabrică vor lucra peste 125 de persoane, dar efectul va fi mult mai amplu pentru că fermierii vor avea certitudinea vânzării recoltei, iar utilizatorii zahărului vor avea din nou acces la un produs de calitate.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ştefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului laudă industria auto mureşeană

Articolul următor

UBB Cluj Napoca și Agenția Klain lansează un studiu despre digitalizarea afacerilor din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share