Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Olandezii de la Tempting Brands Internaţional şi Route 66 din Braşov se extind la turism

Sursa foto: Braşov Metropolitan

Olandezii de la Tempting Brands Internaţional, Route 66 şi General Magic Technology îşi extind activităţile economice spre turism. Prin intermediul  Tempting Brands International, deţinătorii acestor companii au adresat o solicitare Primăriei Braşov în vederea pentru reabilitarea clădirii în care a funcţionat o vreme staţia de poştalioane de pe strada Șirul Livezii din Braşov. Clădirea a aparţinut industriaşului braşovean Martin Copony.

Investitorii olandezi care au achiziţionat în 2010 Casa Copony au intenţionat demolarea clădirii, dar Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CMZI) Braşov nu a avizat această solicitare.

„Construcţia cu valoare istorică, parte componentă a Ansamblului urban Braşovul Vechi este în fapt fosta staţie de poştalioane. Ulterior a devenit casa industriaşului Copony. Comisia solicită întocmirea unui studiu istorico-arhitectural. Comisia poate accepta o documentaţie de punere în siguranţă prin popiri ale elementelor degradate, sprijiniri, eşafodaje, etc.) şi reparaţii. Expertiza nu respectă prevederile normelor în vigoare”, anunța anul trecut CMZI, potrivit BizBraşov.

Olandezii de la Tempting Brands Internaţional transformă Casa Copony în ansamblu hotelier

Primăria Braşov a eliberat recent, la solicitarea Tempting Brands Internaţional, certificatul de urbanism necesar demarării lucrărilor de reabilitare li amenajare a clădirii istorie din centrul municipiului Braşov.

Familia Copony, cu vechi rădăcini în istoria Braşovului, era deţinătoarea, încă din anul 1871, a unei mici fabrici în Schei, situată pe strada Prundului  şi a uneia de parchet, aflată pe strada Hărmanului şi care a fost bombardată în 1944. Aici existau în dotare maşini cu aburi. O a treia fabrică,alături de terenuri era în proprietatea familiei în judeţul Covasna.
La Braşov, Martin Copony deţinea în centru două case. Alături de cea cumpărată de olandezii de la Tempting Brands Internaţional, aflată pe strada Şirul Livezii, familia mai avea una pe strada Mureşenilor.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două ghiduri ale solicitantului în consultare publică la ADR Centru

Articolul următor

Noul Complex Energetic Valea Jiului ar putea deveni funcţional în cursul lunii septembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share