Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drum Asfalt și Grup Construcții Est pot începe construcția parcării de la UPU Oradea

Construirea parcării supraetajate din apropierea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor intră în linie dreaptă. În data de 10 august, a fost semnat contractul aferent acestui obiectiv de investiții cu asocierea formată din DRUM ASFALT SRL – lider de asociere și GRUP CONSTRUCTII EST – asociat.

Conform proiectului, clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu str. Salvării.

Construcția unei noi parcări în apropierea spitalului este necesară din cauza creșterii numărului de autoturisme și a cererii de locuri de parcare, precum și a creșterii traficului și a perioadelor de congestionare în zonă.

„Așa cum se știe, procesul de extindere și modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, respectiv dezvoltarea zonei de locuire au generat o aglomerație în traficul auto din zona străzilor Louis Pasteur și Gheorghe Doja. Cei care vin la spital, la aparținători sau să rezolve alte treburi, cu greu își găsesc un loc de parcare. Vorbim despre o lucrare complexă din punct de vedere tehnic, care a necesitat întocmirea mai multor studii și expertize pentru ca obiectivul să se facă în siguranță”, a precizat primarul Florin Birta.

5 niveluri, 516 locuri de parcare

Vor fi create 516 locuri de parcare, în cadrul unei construcții supraetajate cu regim de înălțime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă). Aceasta a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a două benzi de circulație suplimentare.

Parcarea va asigura 21 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Odată finalizată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de monitorizare și de management al parcărilor din municipiul Oradea, aflat într-un permanent proces de upgradare din punctul de vedere al echipamentelor și al programelor folosite.

Valoarea contractului este de 45.854.744,67 lei fără TVA.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Performanță excelentă pentru Hidroelectrica în primele 6 luni ale anului 2023

Articolul următor

La Top Talents Romania companiile vor putea alege dintre 200 de tineri talentați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share