Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Performanță excelentă pentru Hidroelectrica în primele 6 luni ale anului 2023

Directoratul Hidroelectrica a aprobat, astăzi, rezultatele operaționale și financiare ale companiei pe primele șase luni ale anului curent. Astfel, pe semestrul I 2023, societatea a obținut venituri de 6.977 mil lei și un profit net de 3,95 miliarde de lei, în creștere cu 46% față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, rezultatul pe acțiune este în creștere cu 46%, de la 6,01 la 8,80 lei pe acțiune.

”Avem un an foarte bun din perspectiva disponibilității resurselor de apă, fapt ce ne-a permis să producem 10,915 TWh, ceea ce înseamnă că am livrat în sistemul energetic national cu 45% mai multă electricitate comparativ cu prima jumătate a anului 2022. De asemenea, în rezultatele financiare ale companiei se reflectă creșterea impresionantă a portofoliului de furnizare și – implicit, valorificarea unui procent în creștere al producției către clientul final” – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica. ”Rezultatele obținute ne îndeamnă să ne continuam drumul cu și mai multă motivație, cu mai multă transparență, cu responsabilitate maximă față de obiectivele asumate. Suntem hotărâți să demonstrăm că încrederea care ne-a fost acordată de investitori în cadrul IPO-ului recent finalizat, dar și de actionariat de-a lungul timpului, este pe deplin meritată.”

Performanța companiei este realizată cu menținerea unei marje operaționale de 65%, în linie cu perioada similară a anului 2022. În ceea ce privește marja netă a profitului, aceasta se situează la 57%, și este în creștere – cu 3 procente, față de primul semenstru al anului trecut.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională. Compania exploatează un număr de 182 de hidrocentrale si cinci statii de pompare, cu o capacitate totala instalata de producere a energiei hidroelectrice de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Reamintim că Hidroelectrica s-a listat în acest an la Bursa de Valori București, prima zi de tranzacționare a acțiunilor societății fiind 12 iulie a.c.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Paradă moto la Maris Fest Târgu Mureș

Articolul următor

Drum Asfalt și Grup Construcții Est pot începe construcția parcării de la UPU Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share