Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 600 milioane lei vor fi alocaţi pentru construirea a 15 cămine studențești la Timişoara

Sursa foto: Adrian Ioan Veştea

Mai mult de 600 milioane lei vor susţine construirea căminelor studenţeşti de la Timişoara. În cadrul unei vizite efectuate la Timișoara, la finalul lunii iulie, Ministrul Adrian-Ioan Veștea a discutat cu autoritățile publice locale din județul Timiș despre proiectele pe care acestea le implementează și care sunt finanțate prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. De asemenea, ministrul a verifica stadiul unor proiecte din domeniul educației, dezvoltate prin Compania Națională de Investiții.

La Universitatea de Vest din Timișoara, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțează construirea unui cămin studențesc cu o capacitate de cazare de 902 persoane în 451 de camere (435 de camere de două locuri și 16 camere cu un loc). Clădirea va avea un regim de înălțime S+P+4E+5Eparțial. Camerele vor beneficia de condiții moderne și vor fi dotate cu grup sanitar propriu, mobilier și balcon. Construcția este și cu spații comune, precum sală de mese cu o capacitate de 180 de persoane și două spații de co-working cu o capacitate de câte 45 de persoane (acestea pot fi amenajate în funcție de activitățile necesare – conferințe, expoziții, activități de lucru sau relaxare pentru persoanele cazate).

La fiecare etaj se vor construi și săli de lectură, săli de mese cu chicinetă, spălătorii, uscătorii, spații tehnice și ascensoare. Proiectul prevede și amenajarea de alei pietonale și locuri de parcare pentru autovehicule, motociclete și biciclete.

Valoarea investiției este de 138.041.316,35 de lei, iar stadiul actual de execuție a lucrărilor este de 20%.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea susţine  construirea căminelor studenţeşti

“Susțin educația și sunt convins că performanța în educație se poate obține prin asigurarea unor condiții de studiu la standarde înalte, iar acest obiectiv poate fi atins atunci când studenții își pot desfășura activitatea într-un mediu modern, cu dotări de ultimă generație”, a precizat ministrul dezvoltării. “În cadrul subprogramului Unități și instituții de învățământ de stat, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, are contractate și în curs de implementare, la nivel național, 15 cămine studențești, cu o valoare totală de peste 607,98 milioane de lei și 4.853 de locuri de cazare” a completat ministrul.

Cămine studenţeşti pentru Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara

În comuna Ghiroda, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțează construirea unor corpuri de clădire pentru Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara. Proiectul prevede o clădire cu două amfiteatre (240 de locuri), 10 săli de seminarii (cu o capacitate totală de 500 de locuri), centru de conferințe cu 4 săli (totalizând 730 de locuri), muzeu antropologic (de 150 persoane simultan), centru multicultural (de 400 persoane simultan), centru expozițional multifuncțional (de 200 persoane simultan).

Tot acolo vor mai fi o bibliotecă, două săli de studiu și discuții (de 80 persoane simultan), 50 de camere de cazare prevăzute cu grupuri sanitare proprii, un spațiu de servire a mesei pentru 150 de persoane, funcțiuni medicale (bazin didactic acoperit, centru de recuperare cu vestiare și sală de recuperare/studiu kinetoterapie și de exerciții de mobilitate), o sală de sport multifuncțională și 5 terenuri de sport (2 terenuri de tenis, 1 teren de baschet și 3 terenuri de minifotbal/handbal).

Se vor construi și un foișor cu o capacitate de 120 de persoane, precum și un amfiteatru în aer liber pentru aproximativ 400 de persoane simultan. Valoarea investiției este de 121.516.282,52 de lei, în prezent fiind finalizată etapa de proiectare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a inaugurat o fabrică a EMZ – Hanauer la Reşiţa

Articolul următor

Tur de conferințe Goodwill Consulting

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share