Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ghidul Solicitantului 714.C – Centre multifuncționale e lansat de ADR Nord-Vest

A fost lansat Ghidul Solicitantului 714.C – Centre multifuncționale. Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest) a făcut public ghidul soicitantului pentru apelul de proiecte Centre multifuncționale. Este vorba despre un apel competitiv, cu termen limită de depunere.

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 13.411.765 euro, din care 11.400.000 euro din FERD şi 2.011.765 euro cofinanţare din bugetul de stat. Alocarea menţionată include şi cofinanţarea minimă eligibilă a solicitantului.

Valoarea minimă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 500.000 euro.

Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 3.570.000 euro.

714.C – Centre multifuncționale

Apelul de proiecte vizează construirea, extinderea, modernizarea și reabilitarea spațiilor cu funcții socio-culturale și/sau recreative. Dotarea acestor spații și accesul către centrele multifuncționale sunt eligibile numai împreună cu una din activitățile de construire, extindere, modernizare sau reabilitare.

Pentru asigurarea accesului către centrele multifuncționale sunt eligibile următoarele activități: Eliberarea şi amenajarea terenului; Amenajări pentru protecţia mediului;
Amenajarea spaţiului ca spaţiu verde şi refacerea esteticii peisajului pe amplasamentul aferent proiectului.

Ce clădiri pot beneficia de activităţi eligibile

În cadrul acestor spații pot fi derulate activități socio-culturale, recreative, inclusiv prin schimbarea folosinței inițiale a clădirilor pentru conferirea de funcții culturale și/sau recreative.

De asemenea, pot face obiectul proiectelor finanțate prin aceasta prioritate, clădirile actualmente deteriorate şi/sau neutilizate, care, după implementarea proiectului vor fi pregătite pentru noi activităţi socio-culturale, recreaționale, din cele de mai sus. Investiţiile realizate trebuie justificate din perspectiva contribuţiei lor la revitalizarea fizică, socială şi economică, și la îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din oraşele mici şi mijlocii, cu accent pe grupurile vulnerabile/ defavorizate respectiv, în funcție de nevoile locale identificate şi de activităţile proiectului.

Activităţi conexe eligibile

Sunt eligibile următoarele activităţi comnexe: reabilitarea/modernizarea străzilor/aleilor de acces către obiectiv, partea carosabilă, incluzând și construirea parcărilor de mici dimensiuni;
relocarea, modernizarea şi extinderea reţelelor de utilități publice (apă, canalizare, iluminat, telefonie etc.) care sunt amplasate în corpul părții carosabile și a parcărilor obiect al investiției.

Cheltuielile din investiţia de bază aferente activităţii  Reabilitarea/modernizarea străzilor/aleilor de acces catre obiectiv, Partea carosabilă, precum și construirea parcărilor de mici dimensiuni pot reprezenta maximum 15% din cheltuielile eligibile totale ale proiectului (dacă sunt singurele investiții conexe din proiect).

În egală măsură, cheltuielile din investiţia de bază aferente activităţii Relocarea, modernizarea şi extinderea reţelelor de utilități publice (apă, canalizare, iluminat, telefonie etc.) care sunt amplasate în corpul părtii carosabile și a parcărilor obiect al investiției pot reprezenta maximum 15% din cheltuielile eligibile totale ale proiectului (dacă sunt singurele investiții conexe din proiect).

Activitățile eligibile enumerate mai sus nu sunt limitative, alte activităţi de tipul celor de mai sus pot fi considerate eligibile dacă se încadrează în limitele activităţilor sprijinite prin PR NV 2021-2027 şi dacă solicitantul justifică necesitatea derulării lor în scopul implementării proiectului și se realizează pe amplasamentul proiectului.

Cine sunt beneficiarii

Apelul este adresat UAT cu statut de municipii, altele decât municipiile-reşedinţă de judeţ, oraşelor şi UAT limitrofe/comune din zonele urbane funcţionale aferente munipiilor reşedinţă de judeţ.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ în perioada:  18 septembrie 2023, ora 10:00 – 18 martie 2024, ora 10:00.

Centre mulţifuncţionale, obiectiv de politică 5

Apelul se încadrează în obiectivul 5 de politică, O Europă mai aproape de cetățeni, prin promovarea dezvoltării durabile și integrate a tuturor tipurilor de teritorii și de inițiative locale. Prioritatea subordonată acestui obiectiv este prioritatea 7, iar oboectivul specific 5.1, Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului durabil și a securității în zonele urbane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Naţională de Investiții Rutiere (C.N.I.R.) preia proiectele CNAIR

Articolul următor

Tunelul feroviar Bata de pe linia de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria e aproape gata

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share