Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Erbicidarea din toamnă cu Bizon, soluția care câștigă teren

Bizon este erbicidul lider pentru erbicidarea de toamnă la cereale păioase.

Bizon este erbicidul lider pentru erbicidarea de toamnă la cereale păioase.

În cadrul grupului de ferme Almos Agrorom din județul Neamț, se cultivă 1.200 de hectare de cereale păioase, 700 de hectare cu grâu și 500 de hectare cu orz de toamnă. Ca tehnologie, pe aproximativ 50-60% din suprafața de cereale păioase, se erbicidează din toamnă, pentru a rezolva problemele cu buruieni precum Apera Spica Venti, Veronica, Urzica moartă și pornire uniformă în vegetație a culturii în primăvară.

„Erbicidul Bizon asigură o protecție foarte bună împotriva buruienilor problemă monocotile anuale și dicotile. Am aplicat 1 l de Bizon pe hectar, în stadiul de 2-4 frunze și nu am avut probleme cu îmburuienarea în primavară”, a afirmat inginerul Alexu Molodoi. „Sunt foarte mulțumit de acest erbicid și îl recomand tuturor fermierilor!”

Și în ferma Hibridul SA, din Hărman, județul Brașov, al cărei administrator este 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐚, erbicidarea de toamnă se face cu Bizon, care în 2023 s-a comportat excepțional în cultura de cereale păioase, lanurile au fost curate, iar producția asigurată.

“Societatea deține peste 700 ha de teren agricol, 260 ha rapiță, 245 ha grâu și 220 ha porumb. In cazul culturii de cereale păioase, erbicidul Bizon a fost foarte eficient, a rezolvat problemele cu turița și samulastra de rapiță și s-a comportat excepțional. Lanurile au fost curate și voi miza în continuare pe Bizon pe toată suprafața de grău, pentru a avea o cultură asigurată și curată”, a spus domnul Ioan Benea.

Lider de piață pe segmentul erbicidelor la cultura de cereale păioase, compania Corteva deține soluții inovatoare pentru combaterea buruienilor atât monocotiledonate cât și dicotiledonate din cultura de cereale păioase atât în toamnă cât și în primăvară. Bizon este un erbicid cu un spectru foarte larg de combatere și efect de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale păioase.

Bizon, erbicid postemergent, selectiv pentru cereale păioase, se aplică în toamnă pentru combaterea buruienii monocotiledonate (iarba vântului, eficacitate >95%) și a buruienilor dicotiledonate precum: samulastră de rapiță  (eficacitate >95%), speciile de mușetel (eficacitate >95%), mac (eficacitate >95%),  albăstrea (eficacitate >95%), viorele de ogor (eficacitate >95%), rocoină (eficacitate >95%), speciile de veronica (eficacitate >95%), traista ciobanului (eficacitate >95%), nu-mă-uita (eficacitate >95%), specii de sugel (eficacitate >95%),  turiță (eficacitate >95%) și urzică mică (eficacitate >95%).

Datorită efectului combinat al celor 3 substanțe active (diflufenican, penoxsulam și florasulam), Bizon™ are acțiune atât la nivelul solului, cât și la nivel foliar, având un efect foarte bun, chiar și în condiții mai puțin favorabile, fiind independent de precipitații.

Erbicidul Bizon se aplică numai toamna, în postemergență, la culturile de grâu și orz de toamnă, triticale și secară, în doză de 1.0 litru/ha, începând cu faza de o frunză până la 3 frați ai culturii tratate, cu excepția culturii de secară, unde se aplică până la stadiul de 3-4 frunze. Perioada optimă de aplicare pentru combaterea buruienilor cu frunză lată este până la faza de 4 frunze ale buruienilor.

Produsul se aplică atunci când temperatura aerului este cuprinsă între 5° și 25°C, pe plantele neatacate de boli și dăunători, neafectate de îngheț, secetă și umiditate excesivă. Aplicarea în toamnă a produsului Bizon reduce competiția buruienilor cu plantele de cultură, pentru hrană și apă, încă din primele stadii de vegetație, asigurând un start mai bun al culturii de cereale și o trecere mai bună peste iarnă.

Conform cercetărilor Corteva Agriscience, erbicidarea din toamnă cu Bizon oferă un spor de producție potențial de 10% comparativ cu erbicidarea de primăvară. Bizon, aplicat conform recomandărilor din etichetă, poate menține cultura curată de buruieni până la recoltare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Biletele pentru expoziția Brâncuși sunt puse în vânzare

Articolul următor
Sub egida ”Învață de la antreprenori”, Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a propus Inspectoratului Școlar al Județului Maramureș (ISJM) lansarea unei inițiative pilot care să promoveze antreprenoriatul în școli. 

Camera de Comerț Maramureș va preda antreprenoriatul în școli

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share