Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lucrările la fabrica de anvelope Nokian Tyres din Oradea avansează în ritm alert

 

Avansează rapid lucrările la viitoarea fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume, cea mai mare investiţie străină aflată în derulare, în prezent, în România și implicit în Oradea. Potrivit investitorilor de la Nokian Tyres, în luna iunie au fost forați primii piloni, iar în lunile care au urmat au urmat alți câțiva zeci, care vor sta la baza amplei construcții.

 

În contextul acestei investiții, Primăria Oradea asigură racordurile la utilități (canalizare menajeră și pluvială) pentru organizarea de șantier, ca o soluție provizorie până când vor fi extinse aceste rețele pentru a asigura capacitățile agreate în contractul dintre municipalitate și investitor.

Construcţia a început în luna mai, iar primele anvelope se estimează că vor fi produse la Oradea, în a doua jumătate a anului 2024. Producţia de anvelope comerciale este programată să înceapă în prima parte a anului 2025.

Investiţia Nokian se desfășoară în trei faze, iar dacă toate vor fi realizate, în total, finlandezii vor investi 1,5 miliarde de euro la Oradea, cea mai mare investiţie greenfield realizată vreodată în România, scrie Ziarul Financiar.

Reamintim că fabrica este ridicată pe amplasamentul fostului CET II, din strada Ogorului nr. 36, valoarea totală a investiției fiind estimată la circa 650 de milioane de euro.

Ajutor de stat

Guvernul României a acordat un ajutor de stat sub formă de grant pentru Nokian Tyres în valoare de 99,55 milioane euro. Ajutorul este acordat pe o perioadă de 5 ani, etapizat, între 2023 şi 2028.

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Unitatea se va concentra pe producția de anvelope, în principal, pentru piața din Europa Centrală. Amplasamentul va include și o facilitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sub egida ”Învață de la antreprenori”, Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a propus Inspectoratului Școlar al Județului Maramureș (ISJM) lansarea unei inițiative pilot care să promoveze antreprenoriatul în școli. 

Camera de Comerț Maramureș va preda antreprenoriatul în școli

Articolul următor

12 companii, "abonate" la primul parc industrial din Beclean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share