Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

12 companii, “abonate” la primul parc industrial din Beclean

Edilul Nicolae Moldovan, prezentând un proiect de robotică la București | Foto: Primăria Beclean

În orașul Beclean va fi amenajat un parc industrial de specializare inteligentă, primăria urmând să beneficieze de o alocare 200 milioane euro prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) unde a depus primul proiect din regiune, a anunțat edilul Nicolae Moldovan.

”Primul proiect pe parcuri industriale inteligente din ADRNV l-a depus Becleanul, în 18 august, pentru un grant de 200 de milioane de euro. Va fi în zona industrială, pe 5 ha. Urmează să vină 10-12 firme”, a spus primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, conform Timp Online.

ADRNV, ca Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, a publicat în 20 iulie, ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte 132.A.1 – sprijinirea dezvoltării parcurilor de specializare inteligentă.

”Parcurile de specializare inteligentă sunt considerate o operațiune strategică în contextul specializării inteligente, deoarece acestea reprezintă o modalitate concretă de a promova și dezvolta sectoarele cheie și domeniile de specializare inteligentă ale Regiunii Nord-Vest (RNV).

Specializarea inteligentă se referă la concentrarea resurselor și competențelor în domenii specifice, în care regiunea sau zona are un potențial competitiv și poate obține avantaje economice și inovatoare semnificative.

În RNV aceste domenii sunt identificate în cadrul strategiei de specializare inteligentă a regiunii (RIS3), după cum urmează: sănătate, cosmetice și suplimente alimentare, agroalimentar, materiale noi, tehnologii de producție avansate și tehnologia informației și comunicațiilor.

Parcurile de specializare inteligentă vor sprijini și stimula dezvoltarea și inovarea în domeniile identificate mai sus, prin facilitarea colaborării între companii, instituții de învățământ superior și de cercetare, autorități publice locale și alte părți interesate, pentru a crea un ecosistem favorabil inovației și dezvoltării în vederea creșterii competitivității mediului de afaceri”, arată ADRNV.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lucrările la fabrica de anvelope Nokian Tyres din Oradea avansează în ritm alert

Articolul următor
Holde Agri Invest (HAI), companie ce exploatează terenuri agricole, a anunțat finalizarea unei investiții la nivelul fermelor sale, prin construirea unui siloz cu o capacitate de stocare de 10.000 de tone în cadrul Fermei Frumușani.

Holde Agri Invest și-a ridicat un siloz cu bani de la BT și OTP

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share