Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Holde Agri Invest și-a ridicat un siloz cu bani de la BT și OTP

Holde Agri Invest (HAI), companie ce exploatează terenuri agricole, a anunțat finalizarea unei investiții la nivelul fermelor sale, prin construirea unui siloz cu o capacitate de stocare de 10.000 de tone în cadrul Fermei Frumușani.
Compania agricolă exploatează o suprafață de 13.200 ha, împărțită în patru nuclee | Foto: HAI

Investiția de 8 milioane de lei crește capacitatea totală de depozitare a companiei la 25.000 de tone.

Holde Agri Invest (HAI), companie ce exploatează terenuri agricole, a anunțat finalizarea unei investiții la nivelul fermelor sale, prin construirea unui siloz cu o capacitate de stocare de 10.000 de tone în cadrul Fermei Frumușani.

„În fiecare an avem în vedere extinderea suprafeței lucrate și dezvoltarea fermelor existente, deoarece agricultura din România se află într-un stadiu în care necesită investiții masive de modernizare. Investiția de la Frumușani reprezintă un alt obiectiv asumat și îndeplinit de către noi. Ne așteptăm să amortizăm destul de rapid efortul financiar depus pentru construirea silozului, având în vedere că vom putea obține plusvaloare la vânzarea tardivă sau oportună a mărfurilor”, a declarat Liviu Zăgan, director general al HAI.

Silozul este situat în localitatea Buciumeni (județul Călărași), alcătuit din patru celule, de câte 2.500 de tone. 85% din cheltuielile aferente au fost refinanțate de companie prin intermediul unui credit sindicalizat contractat cu Banca Transilvania (BT) Cluj și OTP Bank România.

Investiția reprezintă prima fază a proiectului. Compania pregătește construirea a cinci noi celule, de câte 500 de tone, instalarea unei stații de selectare și tratare a semințelor,  hale de depozitare.

Din 2020, HAI a investit 155 de milioane de lei, din capital propriu și împrumutat, pentru lărgirea suprafețelor exploatate și modernizarea fermelor existente, prin achiziționarea de utilaje de ultimă generație, sisteme de irigații și extinderea capacităților de depozitare. Holde mai deține un siloz cu o capacitate de 15.000 de tone la baza Călinești, din cadrul fermei Roșiori.

Compania a anunțat aprobarea de către consiliul de administrație a unei noi majorări de capital social, de până la 40 de milioane de lei. Holde urmărește continuarea implementării planurilor de dezvoltare: extinderea prin intermediul achiziționării unor noi ferme, implementarea planului de investiții, asigurarea capitalului de lucru suplimentar pentru stocarea producției pe termen lung.

HAI exploatează o suprafață agricolă de 13.200 ha, împărțită în patru nuclee: Roșiori, 3.830 ha, Frumușani, 3.720 ha, Videle, 2.300 ha, Conțești, 3.350 ha. Compania are o capitalizare bursieră de 117 milioane de lei. HAI a fost inițiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

12 companii, "abonate" la primul parc industrial din Beclean

Articolul următor

Transilvania Creative Camp revine după şapte ani cu un nou proiect

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share