Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orădenii au depus 66 de proiecte în cadrul Programului de bugetare participativă

Sesiunea din acest a Programului de bugetare participativă a ajuns la final. Până la încheierea etapei de depunere a proiectelor, respectiv pe 3 septembrie, au fost înregistrate 66 de idei prin care sunt propuse diverse investiții care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai din cartierele orașului nostru.

Astfel, pe platforma dedicată programului, se regăsesc proiecte precum: instalarea mai multor arteziene care să formeze o perdea colorată care să cadă din partea superioară a podului Sf. Ladislau în râul Crișul Repede, pe ambele părți ale acestuia, amenajare parcare, vestiare și toalete ecologice în zona Silvaș, amenajare loc de picnic în pădurea Nojorid, pistă de biciclete Oradea – ANL Sânmartin, grădină comunitară în cartierul Nufărul, instalarea de pânze de umbră vara pe str. Vasile Alecsandri, realizare trecere la nivel cu calea ferată în Dragoș Vodă, mini pump track în Piața Ghioceilor etc.

Din 18 septembrie începe votarea

În această perioadă au loc verificarea și validarea proiectelor depuse, iar din 18 septembrie va începe votarea acestora pe activ.oradea.ro.

De reamintit faptul că, de la debutul programului de bugetare participativă și până în prezent, în cele trei sesiuni, respectiv 2017, 2018 și 2022, 37 de proiecte propuse de către orădeni au fot selectate pentru a fi finanțate de la bugetul local.

Printre ele se numără și modernizarea Parcului Petőfi, care se află în desfășurare, precum și construirea parcării supraetajate a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, obiectiv care a fost atribuit recent unei asocieri de firme și a cărei execuție va începe în perioada următoare.

Până la 100.000 de lei pe proiect

Bugetul total este de 1.500.000 lei, fiecare proiect putând să obțină o finanțare de la bugetul local de maximum 100.000 de lei, inclusiv TVA. Selecția proiectelor se va face în funcție de numărul de voturi obținute prin platforma online și la întâlnirile publice, până la epuizarea sumei.

Pentru a fi validate în cadrul procesului de bugetare participativă, proiectele trebuie să fie de competența Primăriei Municipiului Oradea, să nu contravină reglementărilor regulamentului aprobat sau altor prevederi legale în vigoare și să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tabăra de Robotică UVT Open Robotics Intelligent Grid, ediţia a V-a

Articolul următor

Experiențe turistice în conexiune cu cerul și biodiversitatea stimulate prin proiectul LookUP

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share