Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tabăra de Robotică UVT Open Robotics Intelligent Grid, ediţia a V-a

Open Robotics Intelligent Grid 2023

Aflată la cea de-a cincea sa ediţie, Tabăra de Robotică UVT Open Robotics Intelligent Grid se va desfăşura în perioada 6-10 septembrie. Tema din acest an este The future city of tomorrow. Evenimentul este realizat de Universitatea de Vest Timişoara, împreună cu echipa de robotică CSH din cadrul Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara.

Tabăra va aduce alături aproximativ 150 de elevi din toată ţara. Ei sunt componenţi ai echipelor de robotică antrenaţi şi implicaţi activ în acest domeniu. De-a lungul acţiunilor pregătite ei vor lucra împreună, vor avea parte de workshop-uri oferite de companii locale din Timișoara, webinarii pe teme de interes. Aceste sesiuni vor aborda subiecte legate de inovație și tehnologie. De asemenea, participanţii vor face şi demonstraţii publice ale capacităţii roboţilor construiţi.

Competiţia din cadrul taberei Open Robotics Intelligent Grid

Cea mai importantă componentă a taberei o constituie competiţia. Tinerii pasionaţi de robotică vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru a-şi demonstra imaginația și priceperea în construirea de roboți. Aceştia se vor încarda în tema specificată, care va fi dezvăluită abia în dimineața competiției. Echipele participante vor lucra, potrivit temei, în cadrul procesului construirii roboților.

Competiția va avea loc la Iulius Mall, nivel etaj în 9 septembrie, începând cu orele 10:00. Fiecare echipă va susține câte 6 meciuri. Participanţii îşi vor putea demonstra abilitățile personale şi pe cele ale roboților construiţi pe parcursul taberei.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea

„Competițiile de robotică sunt o invitație deschisă, adresată cu precădere tinerilor liceeni, pentru a-și proba creativitatea și inventivitatea în construirea noilor roboți, funcționali și deplin versatili. Suntem conștienți că proiectul Taberei de Robotică Open Robotics Intelligent Grid a evoluat și s-a dezvoltat organic, datorită pasiunii speciale pe care participanții o au pentru lumea roboticii. Publicul timișorean va avea ocazia să admire din nou precizia și ingeniozitata cu care echipele participante își vor conduce roboții, în cadrul competiției desfășurată pe parcursul zilei de 9 septembrie. Mai apoi, vă așteptăm la UVT, în seara aceleiași zile, pentru o ceremonie de premiere în care publicul îi va aprecia pe competitorii echipelor participante. Vă așteptăm într-un spațiu urban al viitorului, dedicat pasiunii pentru roboți!”

În 9 septembrie, începând cu orele 19:30 va avea loc festivitatea de premiere, organizată la Universitatea de Vest din Timişiara.Tot atunci va fi anunțată și tema pentru concursul internațional de robotică First Tech Challenge, o competiție ce reprezintă un moment așteptat de toate echipele prezente, care obțin în fiecare an rezultate notabile, atât la nivel național, cât și internațional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se laudă că, după ani și ani pierduți, în speciali pentru sălăjeni, că în sfârșit au fost depuse oferte la contractul pentru proiectarea și construirea lotului cu tunelul Meseș de pe A3.

Record negativ: toate autostrăzile Sălajului au întârzieri

Articolul următor

Orădenii au depus 66 de proiecte în cadrul Programului de bugetare participativă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share