Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Medicină din Cluj va scoate cosmetologi licențiați

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj va avea o noua specializare de cosmetică din acest an care le va permite tinerilor “să își construiască o carieră de succes în acest domeniu fascinant, inovator și dinamic, cu o evoluție în continuă ascensiune”, susțin reprezentanții UMFIH.
Admiterea la specializările propuse va avea loc în sistem clasic | Foto: UMFIH

Noul program de studiu cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic va forma specialiști în domeniu, cu studii superioare.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj va avea o noua specializare de cosmetică din acest an care le va permite tinerilor “să își construiască o carieră de succes în acest domeniu fascinant, inovator și dinamic, cu o evoluție în continuă ascensiune”, susțin reprezentanții UMFIH.

La finalizarea studiilor, absolvenții vor primi diploma de licență cu calificarea de cosmetolog licențiat, validată de către Autoritatea Națională pentru Calificări din România.

Absolvenții acestui program de studiu vor putea profesa în industria cosmetică, în domeniul fabricării și controlului calității sau cel al asigurării calității produselor cosmetice, în distribuția de produse cosmetice, management și marketing cosmetic, în saloane de înfrumusețare sau clinici de medicină estetică, dar și în cercetarea științifică în domeniul cosmetic.

Admiterea, în varianta clasică

“Examenul de admitere se va desfășura în varianta clasică, printr-o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților. Ne bucură interesul crescut al tinerilor pentru profesiile din domeniile medicinei și al farmaciei” a transmis Anca Buzoianu, rectorul UMFIH.

UMFIH va organiza sesiunea de admitere din toamnă, în sistem clasic, la Cluj-Napoca și Baia Mare, printre specializări figurând asistență medicală generală; balneo – fiziokinetoterapie și recuperare (Facultatea de Medicină); farmacie; nutriție și dietetică (Facultatea de Farmacie).

Înscrierile se vor desfășura online, până la 17 septembrie, iar examenul scris va avea loc în 21 septembrie, în cele două orașe. La noua extensie universitară a UMFIH din Baia Mare vor fi formați asistenți medicali generaliști licențiați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Macromex, liderul necontestat în industria alimentară pe segmentul de produse congelate și refrigerate din România, deținătorul brandurilor Edenia, La Strada, Corso, Food & Glory și Azuris, aniversează anul acesta 30 de ani de activitate.

Trei decenii cu Macromex, lider al produselor congelate și refrigerate

Articolul următor

Forumul Economic SUA -  România: Inovație pentru Prosperitate, ediția 2-a

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Energie verde la sediul DGASPC Bihor

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de luni, 15 iulie, un proiect de hotărâre privind instalarea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share