Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei decenii cu Macromex, lider al produselor congelate și refrigerate

Macromex, liderul necontestat în industria alimentară pe segmentul de produse congelate și refrigerate din România, deținătorul brandurilor Edenia, La Strada, Corso, Food & Glory și Azuris, aniversează anul acesta 30 de ani de activitate.
Compania acționează în industria alimentară pe segmentul de produse congelate și refrigerate | Foto: Macromex

Macromex sărbătorește 30 de ani de excelență, evoluție și performanță în industria alimentară: o retrospectivă a realizărilor și angajamentului continuu față de calitate.

Macromex, liderul necontestat în industria alimentară pe segmentul de produse congelate și refrigerate din România, deținătorul brandurilor Edenia, La Strada, Corso, Food & Glory și Azuris, aniversează anul acesta 30 de ani de activitate. Încă din primul an de la înființare, Dan Minulescu, fondatorul Macromex, le-a insuflat angajaților săi curajul de a spune „da” în fața oricărei provocări.

Din dorința de a evolua în permanență,  și-a clădit businessul bazându-se pe profesionalism, asumându-și riscuri și formând o echipă puternică. Pe parcursul celor trei decenii, Macromex a avut o evoluție constantă, devenind liderul pieței de produse congelate și refrigerate din România, poziție menținută și în prezent, dar și unul dintre cei mai importanți parteneri din domeniul de Retail și HoReCa.

„La Macromex punem accent pe Oameni mari, pe Ambiții mari pentru a avea Branduri mari. Performanța e în ADN-ul nostru. Timp de 30 de ani am evoluat, am format o echipă puternică, am avut parteneriate de succes și am dus la bun sfârșit proiecte extraordinare. Fără ambiția și fără ajutorul echipei nu am fi putut ajunge unde suntem astăzi. Asumându-ne riscuri și depășind situațiile limită prin intermediul curajului, am ajuns să fim liderii necontestați în industria alimentară de produse congelate și refrigerate din România”, declară Dan Minulescu, fondatorul Macromex.

Afaceri și profit în creștere

În ultimii ani, Macromex a avut o creștere constantă a cifrei de afaceri. În 2022, a terminat anul cu afaceri de 735 milioane lei, cu 16% mai mari față de 2021 și cu un profit net de 58,9 milioane lei, cu 64% peste anul 2021. În urma bilanțului parțial la luna iunie 2023, compania a înregistrat o creștere de 17%, având o valoare de 406 milioane lei, iar cifra de afaceri netă a brandurilor proprii (Edenia, La Strada, Corso, Food & Glory) a avut o evoluție de 12%. De asemenea, se remarcă o creștere de 28% a impozitelor plătite cu o valoare de 36 milioane lei.

„Cu mândrie și recunoștință, marcăm 30 de ani de pasiune și dedicare în ceea ce facem la Macromex. În această călătorie de trei decenii, am pus mereu accent pe calitate, inovație și relații de lungă durată. Cu fiecare produs creat și fiecare parteneriat dezvoltat, am demonstrat că spiritul nostru de echipă și dorința noastră de a oferi tot ce e mai bun au fost cheia succesului nostru.

Ne angajăm să aducem în continuare excelența în tot ceea ce facem și să rămânem un partener de încredere pentru clienții noștri. Ne uităm cu încredere spre viitor și suntem dornici să continuăm să aducem valoare și inovație în industria noastră. Mulțumim tuturor – angajați, parteneri și clienți – pentru susținere și încredere”, completează Albert Davidoglu, CEO Macromex.

Cum a evoluat compania

Macromex a fost încă de la început un jucător puternic în piața de FMCG, iar din pasiunea de a fi mereu cu un pas înaintea tuturor și de a da startul tendințelor în domeniu, compania și-a lansat propriile branduri de produse congelate premium, a adus industria înghețatei la un nivel superior și a oferit clienților săi preparate ca la restaurantele de top.

Macromex este o companie cu capital 100% românesc, de 30 ani liderul în industria de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate și refrigerate. Experiența în domeniu, pasiunea de a fi mereu cu un pas înainte, profesionalismul întregii echipe, calitatea produselor, curajul de a-și asuma riscuri și viteza de reacție la oportunitățile și schimbările pieței au determinat o evoluție sa constantă și susținută.

Misiunea Macromex este de a-i oferi consumatorului o experiență superioară, punându-i la dispoziție produse inovatoare, de o calitate desăvârșită. În tot ceea ce face, pune accentul pe inovație, pe o calitate constantă și un stil de viață sănătos. Acest lucru a avut ca rezultat dezvoltarea unor branduri de succes pe piața din România și nu numai. Reputația și puterea acestor branduri sunt dovada clară pentru care Macromex este astăzi un etalon în cadrul industriei.

Macromex a dezvoltat mărci cu notorietate pe piața din România. Printre acestea se numără atât brandurile proprii: Masterbrand Edenia (lider pe segmentul de produse congelate, cu o gamă largă ce acoperă mai multe categorii de produse), Corso (brandul de înghețată al tinerei generații), La Strada (înghețata prêt-à-porter), Food & Glory (cel mai recent brand din portofoliul Macromex), Azuris și Casa Gruia, precum și mărci partenere, printre care Philadelphia, Paula, Inedit, Akadia, Babybel, La Vache Qui Rit, Mars Ice Cream, Haagen Dazs și Farm Frites.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Transilvania (BT) a raportat rezultatele din trimestrul 2 din 2023, obținând un profit net de 744 milioane de lei, în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit casei de brokeraj Wood & Company.

Banca Transilvania se războiește cu statul după preluarea Volksbank România

Articolul următor
Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj va avea o noua specializare de cosmetică din acest an care le va permite tinerilor “să își construiască o carieră de succes în acest domeniu fascinant, inovator și dinamic, cu o evoluție în continuă ascensiune”, susțin reprezentanții UMFIH.

Universitatea de Medicină din Cluj va scoate cosmetologi licențiați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share