Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Optimizare energetică la Pehart. Factura la energie va scădea cu 10%

Pehart Grup, lider în industria producerii și procesării produselor de hârtie pentru uz casnic din România, a demarat un proces amplu de modernizare și retehnologizare a mașinilor pentru producția de hârtie tissue.
Producătorul de hârtie de uz casnic își va moderniza echipamentele din Alba și Cluj | Foto: Pehart Grop

Pehart Grup reduce consumul de energie prin retehnologizarea mașinilor pentru producția de hârtie pentru uz casnic.

Pehart Grup, lider în industria producerii și procesării produselor de hârtie pentru uz casnic din România, a demarat un proces amplu de modernizare și retehnologizare a mașinilor pentru producția de hârtie tissue.

Compania a alocat 12 milioane de euro optimizării performanțelor energetice ale acestui tip de mașini din fabricile din Petrești-Sebeș și Dej. Pehart va obține o reducere cu până la 20% a consumului de energie pentru fiecare mașină. La nivel de companie, economia de resursă energetică va fi de până la 10%.

„Modernizarea și retehnologizarea mașinilor pentru producția de hârtie pentru uz casnic le va crește considerabil eficiența energetică. Optimizarea resursei energetice nu este singurul avantaj al alinierii tehnologiilor noastre de producție la standarde de ultimă generație.

Ne așteptăm la o creștere a capacității de producție și a calității hârtiei tissue”, mai spune directorul de producție al Pehart Grup”, spune Cristian Silaș, director de producție pentru hârtie tissue.

Echipamentele noi, mai fiabile

Compania a colaborat la acest proiect cu unii dintre producătorii europeni de echipamente de top pentru industria de profil. „Mașinile de producție retehnologizate au capacitatea să atingă o calitate optimă a produselor cu consum mai mic de energie.

Totodată, au o durată de viață de până la trei ori mai lungă decât plăcile de rafinare convenționale. Procesul de upgrade al mașinilor de pe liniile de producție a hârtiei pentru uz casnic va continua și în 2024”, subliniază Silaș.

Prezentă cu produsele sale de uz industrial sau casnic în 19 țări, Pehart Grup vizează extinderea operațiunilor la nivel internațional și consolidarea poziției celor mai populare branduri ale sale.

„Retehnologizarea și optimizarea mașinilor pentru producția de hârtie tissue este un pas esențial în eficientizarea energetică, dezvoltarea capacității de producție și livrarea de produse de înaltă calitate pentru clienții din țară și cei europeni.

Strategia noastră de dezvoltare durabilă are la bază principiile sustenabilității, al respectului pentru mediu și calitatea pe care o oferim consumatorilor direcți. În ultimii ani, am parcurs etape importante pentru atingerea acestor obiective. Bineînțeles, în orizontul nostru de business s-au ivit altele noi.

Consolidarea poziției brandurilor noastre pe piețele europene, unde am pătruns recent, este doar unul dintre aceste obiective. Noile soluții de producție a căror implementare va continua etapizat și în 2024 vor servi scopurilor noastre de business”, a declarat Gabriel Stanciu, general manager al Pehart Grup.

Apare o nouă linie de procesare

Pehart Grup produce anual 100.000 de tone de hârtie tissue și are o capacitate de procesare a produselor finite de 75.000 tone. 35% din producție este exportată. 40% dintre toate produsele din hârtie existente în magazinele românești sunt produse de Pehart. O nouă linie de procesare pentru produsele de tip Away from Home va fi în curând operațională în fabricile companiei.

Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est, a pornit ca o afacere antreprenorială, și produce brandurile de hârtie tissue, Alint și Altessa. Acționar principal este Abris Capital Partners, fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități în țările din Europa Centrală, având un capital de investiții de 1,3 miliarde de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 30 septembrie, Vinea Apoldia Maior (VAM) Fest.

Universitatea de Științe Agricole Cluj se specializează în festivaluri

Articolul următor

MedLife a finanțat cinci mari festivaluri din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share