Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TESTARE GRATUITĂ Babeş Papanicolaou şi HPV la Satu Mare şi Zetea, judeţul Harghita

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 19-20 septembrie 2023, în intervalul orar 10.00-16.00, în localităţile Satu Mare şi Zetea, judeţul Harghita.

Programul caravanei în perioada 05-06 iulie 2023 este următorul:

 

  • Satu Mare – 19.09.2023 – intervalul orar 10.00-16.00 (Căminul Cultural);
  • Zetea – 20.09.2023 – intervalul orar 10.00-16.00 (str. Zsogod nr. 928).

 

!!!Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte!!!

Screening-ul salvează vieti, iar cancerul de col uterin este unul dintre formele de cancer care poate fi prevenit si depistat precoce.

 

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Aşadar, invităm toate femeile sănătoase, asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

 

Cancerul de col uterin se dezvoltă în colul uterin al femeii. Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, care afectează în primul rând persoanele în vârstă, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

 

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Au început lucrările pentru construirea Drumului Expres Tureni (DEX 4), legătura Clujului la Autostrada Transilvania (A3), coordonate de Dimex 2000 Company.

Dimex leagă Clujul la Autostrada Transilvania

Articolul următor

Volvo Trucks își aduce camioanele electrice în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share