Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dimex leagă Clujul la Autostrada Transilvania

Au început lucrările pentru construirea Drumului Expres Tureni (DEX 4), legătura Clujului la Autostrada Transilvania (A3), coordonate de Dimex 2000 Company.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire la mijlocul lunii august, iar constructorul a intrat în șantier.

Au început lucrările pentru construirea Drumului Expres Tureni (DEX 4), legătura Clujului la Autostrada Transilvania (A3), coordonate de Dimex 2000 Company, potrivit Bistrița Business. Autorizația a fost emisă pentru lucrări de 528 milioane lei și o durată de valabilitate de 18 luni de la momentul emiterii ordinului pentru începerea lucrărilor.

Este un contract direct de execuție cu termen de 18 luni pentru realizarea șoselei de 5 km. Aceasta include 7 poduri și viaducte (cel mai lung, peste Valea Racilor), un viaduct cu șase deschideri și o lungime de 258 m.

Alți 10 km reprezintă lungimea bretelelor de la nodurile A3 și DN 1 (bretelele vor avea două benzi). Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 m, un acostament lat de 2,2 m și spațiu median de 3 m lățime unde se montează separatoare de sens.

DX4 este necesar pentru asigurarea unei legături mai rapide pentru accesul în municipiul Cluj-Napoca din A3, în prezent accesul fiind posibil prin municipiul Turda (zona de Sud) sau prin Vest, prin Floreşti şi DN 1, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din România (50.000 autovehicule / zi).

Dimex 2000 Company, deținută de familia Scurtu, este liderul asocierii. Partenerii Dimex sunt Obras Publicas y Regadios – OPR Asfalt – Autotehnorom – CON-A Operations, constructori specializați în proiecte rutiere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Urban Playfield, eveniment marca Sports Festival care descoperă potențialul de joacă al unor locuri din Cluj-Napoca și invită comunitatea la mișcare, se întoarce pentru a doua ediție.

Urban Playfield revine pe platoul Sălii Sporturilor

Articolul următor

TESTARE GRATUITĂ Babeş Papanicolaou şi HPV la Satu Mare şi Zetea, judeţul Harghita

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share