Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alesonor obține pre-certificarea LEED Community Platinum pentru Amber Forest

Alesonor, a primit pre-certificarea LEED COMMUNITY PLATINUM PRECERTIFICATION pentru suburbia completă Amber Forest, devenind astfel al patrulea proiect din Europa care obține pre-certificarea Platinum acordată de United States Green Building Council (USGBC).

 Amber Forest este primul și singurul proiect din România care a obținut pre-certificarea LEED Cities and Communities.

Această distincție confirmă că Amber Forest a îndeplinit toate cerințele pentru pre-certificarea LEED Orașe și Comunități: Planificare și Proiectare. Amber Forest face acum parte dintr-un grup care urmează să fie certificat folosind sistemul de evaluare LEED pentru orașe și comunități. LEED, (Leadership in Energy and Environmental Design/ Leadership în Energie și Design de Mediu), a fost creat de USGBC și este cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din toată lumea.

„Pre-certificarea Amber Forest LEED PLATINUM arată că proiectul implementează măsuri esențiale pentru sustenabilitate și leadership climatic”, a declarat Peter Templeton, președinte și CEO, USGBC.

„LEED pentru Orașe și Comunități a fost creat pentru a ajuta la îmbunătățirea standardelor noastre de viață și pentru a ne asigura că fiecare cetățean are acces la locuri și spații sănătoase, verzi și performante. Orașele și comunitățile care obțin certificarea LEED dezvoltă planuri responsabile, durabile și specifice pentru energie verde, apă, deșeuri, transport și mulți alți factori care contribuie la calitatea vieții, cum ar fi echitatea, educația, reziliența, infrastructura și nu numai. Amber Forest este un prim exemplu al modului în care planificarea și colaborarea inovatoare pot ajuta la atingerea obiectivelor de durabilitate și reziliență.”

„Viziunea noastră este să creăm o comunitate care să stabilească un nou standard de viață durabil în România și să îi inspire pe alții să urmeze și să dezvolte proiecte mai sustenabile. Creăm o comunitate completă în care rezidenții se pot bucura de un stil de viață de înaltă calitate, având în același timp grijă de mediu. Proiectarea și construirea unei comunități care îndeplinește cele mai înalte standarde de durabilitate necesită o înțelegere profundă a principiilor designului durabil și utilizarea tehnologiei și materialelor inovatoare. Pentru acest efort, standardul LEED City and Communities ne-a completat designul și ne-a inspirat către o dezvoltare și mai ambițioasă. Suntem foarte mândri că suntem printre puținele proiecte din Europa care obține cea mai înaltă recunoaștere – Pre-certificarea Platinum LEED CITIES AND COMMUNITIES”, a declarat Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.

Proiectul sustenabil Amber Forest, dezvoltat pe o suprafață de 31 de hectare este situat în zona Tunari, la 14 km de Piața Victoriei, București, va cuprinde peste 700 de vile și apartamente verzi care vor beneficia de o infrastructură completă, de înaltă calitate, împreună cu o zonă dedicată familiei – școală, grădiniță și afterschool, spații de co-working cu săli de conferințe, zone de recreere, sport, spa, restaurante și zone pentru cumpărături, policlinică și farmacie, precum și acces direct la Pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul Bucureștiului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SLS Cargo inaugurează în P3 Bucharest A1 primul terminal intermodal pe care îl operează exclusiv

Articolul următor

UniCredit România prelungește contractul de închiriere pentru sediul său central din Bulevardul Expoziției

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share