Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Car of the year 2023 și o mașina făcută în colaborare cu Bocelli, la Top Auto 2023

Jeep Avenger, primul vehicul cu baterii al modelului – Car of the year 2023, Fiat 500 E La Prima by Bocelli, SsangYong Korando e-Motion, dubele electrice Fiat Ducato și Ford Tranzit, Kia V6, hibridele de la Lexus și Toyota, Ford Kuga plug in hybrid, autorulotele, mașinile offroad, mașinile de epocă. Sunt doar câteva dintre atracțiile Top Auto 2023, expoziția care este deschisă în parcarea Era Park Oradea până duminică, 17 septembrie 2023, ora 19:00.

Mihai Dacin

Expoziția se adresează tuturor categoriilor de vizitatori, atât celor care doresc să-și facă o idee despre automobilul pe care vor să-l aibă în garaj, cât și nostalgicilor care doresc să se reîntâlnească cu mașinile de epocă, dar și celor dornici de aventură, pentru aceștia fiind destinată o zonă special cu mașini offroad.

„Ca și premieră la Top Auto este Korando e-Motion, Renault Megane e-tech. Tot în premieră avem dubele electrice de la Fiat și Ford. Kuga plug in hybrid, cel mai vândut hybrid din Europa. Mai avem Ford Mustang Mach-E, Jeep Avenger, Fiat 500 E, autorulotele”, a trecut în revistă, Mihai Dacin – organizatorul evenimentului, câteva dintre atracțiile Top Auto 2023.

Autorulotele sunt pe val

Autorulotele au devenit tot mai căutate în ultimul timp, ele oferind independență totală celor care călătoresc cu ele.

„Noi am fost cu autorulotele în toate sezoanele, mai puțin vara. Am fost și azi iarnă în Finlanda, dincolo de cercul polar. Practic e o casă pe roți. Eu am deja cinci sau șase ieșiri mai lungi sau mai scurte. Cel mai mult am stat 21 de zile într-o rulotă. Poate fi transformată și în birou și în studio de lucru. Ai absolut tot ceea ce-ți trebuie, de la bucătărie, aragaz, frigider, congelator, televizor, la baie, toaletă, duș, chiuvetă, etc. Avantajul începe să fie destul de clar. După pandemie nu mai găsești o camera decentă la hotel sub 100 de euro. Plus că îți faci tu programul și nu ești setat într-un singur loc”, a precizat Mihai Dacin.

 

Electricele în top

De la an la an, numărul vehiculelor electrice prezente la Top Auto este tot mai mare. Dacia Spring, cel mai vândut vehicul electric din România, nu mai este o noutate. Tot de la Auto Bara, în cadrul expoziției este prezent Renaul Megan e-tech, dar și Nissan Ariya, un SUV electric de clasă mare.

Fiat 500 E La Prima by Bocelli

Printre atracțiile expoziției se regăsesc vehiculele electrice aduse de Auto Siena.

Unul dintre acestea, Fiat 500 E, este conceput în colaborare cu cântărețul italian Andreea Bocelli și fiul acestuia, Matteo, de unde vine și numele ediției Fiat 500 La Prima by Bocelli.

„Modelul acesta este o ediție aniversară făcută în colaborare cu Andrea Bocelli. Un fel de tribut la adresa lui Bocelli. Cu muzica, cu acustica. Au vrut să simuleze sunetul din studioul lui în mașină. Modelul se face în ediție limitată, 1.000 de mașini pe an”, ne-a povestit Sabău Rosic Jiri de la Auto Siena.

De la aceeași reprezentanță auto este prezentă în expoziție Mașina anului 2023 în Europa – Jeep Avenger – primul vehicul electric de la Jeep.

Jeep Avenger

Mașina se vinde și cu motor pe benzină. Potrivit lui Sabău Jiri, deși în România s-au primit 50 de vehicule cu motor pe benzină și 50 electrice, cele electrice s-au vândut aproape toate. Și asta începând doar din luna iulie.

Tot de la Auto Siena se poate vedea la Top Auto duba electrică Fiat Ducato 505, versiunea l4h2 de 13 mc, cu baterie de 79 kwh, autoutilitara cu cea mai mare baterie disponibilă momentan în piață, dar și cu cea mai mare autonomie. Mașina a fost gândită ca și camper.

La Top Auto 2023 se poate vedea altă dubă electrică, Ford Transit Electric, adusă de Ford Carbenta. Tot de la Ford Carbenta, în cadrul expoziției este prezentă o altă mașină electrică – Ford Mustang Mach-E, în două versiuni, cu baterie de 75 kwh sau 98 de kwh, cu un singur motor sau două motoare, precum și modelul GTA.

Citroen C4 și Citroen C4X sunt alte vehicule electrice ce pot fi văzute la Top Auto 2023. Ele sunt expoze de Top Motor Citroen.

Dar cel mai bine, cei interesați se pot convinge pe viu, la fața locului.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Constructorul român Erbașu a câștigat, în 4 septembrie, a patra licitație a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru finalizarea lucrărilor începute de compania Bechtel (SUA) pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș al A3

Nurol și Precon îl blochează pe Erbașu la Chiribiș

Articolul următor

Institutul de Inteligență Artificială mai aproape de realitate. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca demarează lucrările de proiectare și execuție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share