Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Delgaz Grid testează utilizarea hidrogenului drept combustibil la Gorneşti, judeţul Mureş

Sursa foto: Delgaz Grid

Compania Delgaz Grid testează la clienții casnici din localitatea Gornești, județul Mureș, randamentul instalațiilor interioare și a aparatelor de utilizare existente la utilizatea amestecului de gaze naturale și hidrogen. Procentul amestecului de gaze este următorul: 80% gaze naturale şi 20% hidrogen.

După testarea din judeţul Sibiu e rândul Mureşului

“Toate aragazele și centralele termice testate de colegii noștri în proiectul 20HyGrid au funcționat fără probleme în casele a 50 de clienți din Dârlos, județul Sibiu, prima localitate cu rețea de polietilenă din România în care s-au făcut astfel de probe.
Mergem acum în Gornești, județul Mureș, prima localitate cu rețea de oțel unde vom testa funcționalitatea instalațiilor și a aparatelor casnice cu amestecul hidrogen (20%) și gaze naturale (80%). Ne vor primi zeci de clienți care se vor putea mândri cu faptul că au contribuit la deschiderea porților încălzirii sustenabile în țara noastră” au declarat reprezentanţii Delgaz Grid.

Cum se va desfăşura testarea?

Compania a selectat în acest scop câteva zeci de clienți care locuiesc în localitatea mureșeană și care vor fi astfel printre primii români care vor participa la acest proiect de importanță națională pentru viitorul încălzirii sustenabile din România.

Gorneştiul devine prima localitate cu reţea de distribuție a gazelor naturale din oţel unde se vor face astfel de teste, în vreme ce Dârlos, din județul Sibiu, a fost prima localitate unde s-au realizat teste pe reţea din polietilenă.

Cristian Secoşan, directorul general Delgaz Grid

„Proiectul nostru pune România pe harta țărilor care fac pași concreți în utilizarea hidrogenului drept combustibil pentru un viitor sustenabil în domeniile încălzirii, transportului și pentru industrie. Mă bucur că în etapele pe care le-am parcurs până în prezent am beneficiat de deschidere și sprijin din partea autorităților și mai ales a clienților noștri care au acceptat să participe la teste. Dârlosul și Gorneștiul vor rămâne în istoria energeticii ca primele localități din România unde s-a testat utilizarea hidrogenului în amestec cu gaze naturale”, a precizat Cristian Secoşan, directorul general Delgaz Grid.

Instalațiile de utilizare ale consumatorilor (țevi, aparate de utilizare etc.) și elementele componente ale sistemului de distribuție (conducte, branșamente, fitinguri, armături, regulatoare, contoare etc.) nu vor fi modificate pentru acest proces.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O monedă de argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj va fi lansată de BNR

Articolul următor
Cifra de afaceri raportată de Prodvinalco Cluj la Bursa de Valori București cunoaște o majorare de 17% față de semestrul I din 2022, de la 28,1 la 33 de milioane de lei, pe fondul creșterii valorice a vânzărilor generate de comercializarea de băuturi alcoolice în prima jumătate a anului curent.

Spirtoase profitabile la Prodvinalco. Rezultatul net crește cu 13%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share