Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O monedă de argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj va fi lansată de BNR

Sursa foto: BNR

Din 18 septembrie 2023 este lansată de Banca Naţională a României o monedă de argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional. Moneda din argint aniversară se vinde cu 440,00 lei, exclusiv TVA, şi e însoţită de un certificat de autenticitate.

Potrivit AGERPRES, moneda lansată în circuitul numismatic va avea o valoare nominală de 10 lei. Ea va fi de formă rotundă, având un diametru de 37 mm, masa de 31,103 grame, iar cantul va prezenta zimţi.

Pe aversul monedei este reprezentată o balanţă şi un ciocan de judecător. Moneda poartă aici inscripţia ROMANIA în arc de cerc, valoarea ei nominală, 10 LEI deasupra stemei României. Tot pe aver e înscris anul de emisiune 2023.

Sursa foto: BNR

Pe reversul monedei apare clădirea Camerei de Comerţ şi Industrie a României din Bucureşti înconjurată de raze concentrice. Circular, pe margine reversului apare inscripţia 70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL.

Cum poţi achiziţiona o monedă de argint aniversară?

Sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României au pus în circuitul numismatic al monedelor din argint un număr maxim de 5.000 piese.
Potrivit BNR, monedele din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional au putere circulatorie pe teritoriul României.

Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional

Instituţia funcţionează pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.  Este cea mai veche instituţie de arbitraj comercial din România, fiind înfiinţată în anul 1953 şi având o activitate de  70 de ani.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Energie pentru viață a ajuns la a şasea ediţie de electrificare a caselor izolate

Articolul următor

Delgaz Grid testează utilizarea hidrogenului drept combustibil la Gorneşti, judeţul Mureş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share