Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spirtoase profitabile la Prodvinalco. Rezultatul net crește cu 13%

Cifra de afaceri raportată de Prodvinalco Cluj la Bursa de Valori București cunoaște o majorare de 17% față de semestrul I din 2022, de la 28,1 la 33 de milioane de lei, pe fondul creșterii valorice a vânzărilor generate de comercializarea de băuturi alcoolice în prima jumătate a anului curent.
Principalele vânzări ale Prodvinalco se fac din băuturi spirtoase, rachiuri și țuică | Foto: TB

Afacerile producătorului clujean de băuturi alcoolice s-au majorat la 33 de milioane de lei în primul semestru al anului, iar profitul net, la 7,8 milioane.

Cifra de afaceri raportată de Prodvinalco Cluj la Bursa de Valori București cunoaște un avans de 17% față de semestrul I din 2022, de la 28,1 la 33 de milioane de lei, pe fondul creșterii valorice a vânzărilor generate de comercializarea de băuturi alcoolice în prima jumătate a anului curent.

Profitul net a urcat de la 6,9 la 7,8 milioane de lei în intervalul de timp analizat, respectiv o majorare de 13,5%, potrivit raportului financiar semestrial. Datoriile plătibile într-o perioadă de un an au scăzut de la 33 la 29 milioane lei. Cele de plătit peste un an s-au diminuat de la 2,4 la 0,4 milioane lei.

“Datoriile ce trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an reflectă datoria societății față de foștii proprietari ai imobilelor achizitionate în 2020 ce se va stinge fie prin darea în plată la finalizarea unui nou proiect imobiliar, fie prin achitarea datoriei până la 30 septembrie 2025.

Datoriile scadente către foștii proprietari ai imobilelor achiziționate în 2020, cu scadență până la 30 septembrie 2023, sunt incluse la datorii plătibile într-o perioadă de 1 an”, a precizat conducerea societății.

Dividende de 9 milioane

Capitalurile proprii se ridicau la 68 de milioane de lei, iar lichiditățile, la 9,7 milioane. Societatea a distribuit dividende în ultimii trei ani. Suma dividendelor pentru distribuire este propusă de către consiliul de administrație adunării generale a acționarilor, luând în calcul rezultatul operațional al societății, fluxurile de numerar, planurile de investiții.

Propunerea de repartizare pe destinații a profitului pe 2022 prevede alocarea a 78.405 lei, reprezentând profit reinvestit în contul alte rezerve, a 13,4 milioane profit nerepartizat în contul rezultat reportat, precum și distribuirea de dividende brute de 9 milioane lei.

Presiunea imobiliară a mutat fabrica la periferie

Principalele produse realizate de Prodvinalco sunt țuică și rachiuri naturale, băuturi spirtoase, alcool rafinat, aperitive și lichioruri. Producția fizică din primul semestru a fost de 5,4 milioane de sticle, în scădere cu 0,3 milioane. Clienți de bază sunt distribuitorii și lanțurile mari de magazine, fără a avea dependințe semnificative față de aceștia.

Principalii acționari erau Mircea Todea (25%), Vasile Albon (23%), Viorel Hosu (15%), Alin și Adrian Moraru (15%). Un ansamblu rezidențial cu apartamente apare pe platforma fostei fabrici, ridicat de dezvoltatorul Solaris. Este păstrat un corp din vechea fabrică, imobil de patrimoniu industrial, integrat în noua construcție. În spațiul de pe str. Horea se producea coniacul Napoca. Ulterior, unitatea de producție s-a mutat pe Calea Baciului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delgaz Grid testează utilizarea hidrogenului drept combustibil la Gorneşti, judeţul Mureş

Articolul următor

Irina Bossy-Ghica: Karpatia Horse Show este un Concurs Complet International de 4*

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share