Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADMA TranS4MErs va susţine 20 de firme româneşti din industria producătoare

Programul European de Accelerare pentru Transformare Digitală ADMA TranS4MErs se adresează unui număr de 500 de firme din industria producătoare cu al doilea apel de proiecte. Acestea vor avea posibilitatea de a accesa servicii în vederea transformării digitale a proceselor, dintr-un amplu portofoliu oferit gratuit de 34 de organizații partenere din toate statele Uniunii Europene. Acestea pregătesc fabricile digitale ale viitorului, fabricile prietenoase cu mediul, care vor aborda procese și tehnologii inteligente de fabricație, centrate atât pe client cât și pe nevoile angajaților, cu o poziționare optimă și flexibilă pe lanțul de valoare.

Transformarea digitală este un proces de durată, care implică dobândirea de noi competențe, acces la soluții tehnologice, schimbare la nivelul deciziilor de management și utilizarea de echipamente și servicii inovative. Identificarea și integrarea tehnologiilor digitale în activitatea curentă conduce, după caz, la optimizarea fluxurilor de producție și a proceselor de gestiune și de management, creșterea productivității, reducerea costurilor, o mai bună protecție cibernetică, gestiunea optimă cu posibilități de mărire a portofoliului de clienți, prin urmare conduce la creșterea competitivității afacerii.

Cui se adresează ADMA TranS4MErs 2024

Pentru a participa la acest program pot fi selectate 20 de firme din România. Pe bază de înregistrare în programul de accelerare prin platforma F6S, un expert TranS4MEr acreditat va asista doritorii în analizarea proceselor din propria companie, printr-o diagnoză structurată. Tot el va elabora, pe baza nevoilor identificate, un Plan de Transformare Digitală personalizat, în limba engleză. Pe baza acestuia cei înscrişi vor putea ulterior selecta din ofertă serviciile potrivite pentru transformarea afacerii.

Ce oferă platforma?

Oferta cuprinde peste 200 de servicii dedicate managerilor și personalului tehnic, disponibile în limba engleză pe platforma xChange TranS4MErs, accesibilă pe bază de înregistrare, de tipul:

  • Sesiuni teoretice pe teme precum: managementul inovării, modele de afaceri pentru transformarea digitală, modele de afaceri pentru economia circulară, audit pentru sustenabilitate și reziliență, abordarea design_thinking centrată pe client;
  • Sesiuni tehnice precum: Academia de Machine Learning, programarea roboților industriali, procese de automatizare a producției, optimizarea proceselor de design industrial, sesiune personalizată pentru adaptarea soluțiilor de inteligență artificială în industrie, realitate virtuală în aplicații industriale, tehnologii de blockchain;
  • Acces la finanțare – sesiuni individuale de identificare a oportunităților de finanțare potrivite specificului afacerii și nevoilor de dezvoltare, pe teme privind digitalizarea, economia circulară, economia verde; sesiuni de coaching pentru scrierea de proiecte Horizon Europe, EIC Accelerator; sesiuni de pregătire privind campaniile de promovare și a prezentărilor de tip pitch pentru atragerea de investiții private de tip equity;
  • Acces la evenimente de profil din Europa pe teme de Industrie 4.0, Internet of Things, securitate cibernetică.

Cum se fac înscrierile?

A doua sesiune de proiecte ADMA TranS4MErs se adresează firmelor mici și mijlocii, inclusiv pentru microîntreprinderi și start-up-uri, din industria prelucrătoare. ADMA TranS4MErs are o abordare cuprinzătoare și dinamică a transformării digitale, oferind sprijin pentru realizarea planurilor de transformare digitală. Ele vor permite companiilor din întreaga Uniune Europeană să implementeze soluții inovative și avansate de producție pentru alinierea la cerințele și provocările generate de digitalizarea și automatizarea proceselor de producție.

Înscrierile în program se pot face până în 17 ianuarie 2024 și se derulează printr-un consorțiu care acoperă toate țările Uniunii Europene. ADR Nord-Vest, organizația parteneră din România, vă va asista în parcurgerea etapelor Programului de accelerare.

Programul se derulează gratuit pentru firme datorită finanțării proiectului de la Comisia Europeană prin Programul Horizon 2020.

Serviciile la care puteți avea acces prin Programul de Accelerare ADMA TranS4MErs sunt complementare serviciilor oferite prin cele 7 Centre Europene de Inovare Digitală din România, scopul fiind de a pregăti firmele pentru tranziția către tehnologiile viitorului. Oferta celor trei centre de inovare digitală din Transilvania o regăsiți cu referințe pe site-ul regional Enterprise Europe Network.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) face parte din Consorțiul european ADMA TranS4MErs.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Demo Day pentru absolvenții Acceleratorului pentru sănătate LevelUP

Articolul următor

Epistolar Lucian Blaga în volumul „Plin mi-e sufletul meu de tine, plin.” Scrisori către Elena Daniello lansat la Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share