Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consilierul de stat László Borbély premiat cu Green Diplomacy la New York la Universitatea Cornell

Consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, a primit premiul Green Diplomacy la New York la Universitatea Cornell.

O delegație a Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, condusă de consilierul de stat László Borbély, a participat la cea de-a 7-a ediție a Conferinței Școlilor Verzi, organizată la New York, la sediul prestigioasei Universități Cornell. Evenimentul a avut loc în 15 septembrie 2023, în contextul SDG Summit, organizat de Green Mentors. Evenimentul a reunit lideri de opinie, decidenți politici, inovatori, diplomați, furnizori de soluții, experți din întreaga lume.

Consilierului de stat László Borbély i-a fost acordat cu această ocazie, de către organizatorii Conferinței, premiul Green Diplomacy, ca recunoaștere a eforturilor de atingere a obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Agendei 2030 la scară internațională. De asemenea, dumnealui a avut onoarea de a înmâna premiul International Green University către instituții de învățământ superior care promovează valori şi curricule verzi.

Consilierul de stat László Borbély a prezentat al doilea Raport National Voluntar la ONU

În intervenția sa, consilierul de stat László Borbély a împărtășit bunele practici ale României în sfera guvernanței dezvoltării durabile și a potențării coerenței politicilor in acest domeniu. Având Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă și Planul de Acțiune aferent, și  prezentând al doilea Raport National Voluntar la ONU în  acest an, România a demonstrat că  a creat acele structuri instituționale si o relație cu societatea civilă care să asigure o implementare eficientă a Agendei 2030.

„Într-o lume într-o continua schimbare, e necesar să ne poziționam ca agenți ai schimbării sustenabile, de la firul ierbii către nivelurile cele mai înalte ale guvernării statului. Doar împreună vom reuși să susținem valori sănătoase, incluzive, sustenabile, care să promoveze pacea și buna înțelegere.” a declarat László Borbély.

România și-a prezentat la Organizația Națiunilor Unite exemplul de bune practici privind transformarea sustenabilă a administrației publice, în cadrul “FutureGov: Construirea capacităților din sectorul public pentru viitor.”
“Am fost invitat de către UN DESA și UNDP, să fiu speaker din partea României în cadrul panelului FutureGov. Am reafirmat angajamentul României pentru îmbunătățirea capacităților sectorului public de a fi pregătit pentru viitor și de a crea dezvoltare durabilă, și a împărtășit traiectoria României privind transformarea sectorului public printr-un sistem eficient de guvernanță, inovare, dezvoltarea competențelor și o schimbare a mentalității” a scris consilierul pe pagina sa de socializare.

Participanţi la panelul FutureGov

În deschiderea panelului au luat cuvântul doi dintre subsecretarii generali ai Națiunilor Unite, respectiv domnii Haoliang Xu si Guy Ryder, precum și vicepreședintele Băncii Mondiale, domnul Pablo Saavedra. În continuare, au prezentat intervenții demnitari de nivel ministerial din 8 state care posedă exemple de bune practici despre eficientizarea administrației publice: Panama, Rwanda, Singapore, Georgia, România, Italia, Ecuador, Emiratele Arabe Unite.
La jumătatea perioadei de implementare, ONU își propune să genereze un impuls reînnoit, să consolideze leadership-ul politic și să canalizeze sprijin tangibil, integrat și coordonat pentru prioritățile naționale sustenabile. FutureGov este una dintre cele 12 inițiative de mare impact și a fost lansată în cadrul SDG Action Weekend, eveniment organizat în marja Summitului SDG de la New York.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Atac de tip spoofing (utilizarea frauduloasă a numărului de telefon) în care este folosit numele BNR

Articolul următor

Un număr record de călăreți și cai înscriși la Karpatia Horse Show 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share