Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Judeţul Alba este în top 3 exportatori din România

Sursa foto: Forbes.ro

Star Assembly, membră a grupului Mercedes-Benz, care desfăşoară activitatea la Sebeş, judeţul Alba, a ocupat locul al treilea în topul exportatorilor din România. 

Potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică, la solicitarea Economedia, industria auto rămâne în topul celor mai mari exportatori ai României în 2022.  Automobile Dacia este liderul absolut, urmată de Ford și Star Assembly. Filiala din Sebeş este deținută integral de compania germană Mercedes-Benz AG.

Pe locul 6 al topului se află o altă companie care deține fabrici în judeţul Alba, la Blaj și Cluj. Este vorba de compania Bosch.

După industria auto, în topul celor mai mari exportatori se numără companii din industria energiei: Rompetrol Rafinare și OMV Petrom. În top 10 se regăsește și o singură companie de stat: Transelectrica.

Star Assembly în top 3 exportatori

Compania derulează activităţi şi la Cugir. Cele două componente sunt StarTransmission  &  StarAssembly.

În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La Sebeș sunt asamblate transmisii pentru Mercedes-Benz.

Cugirul găzduiește producția de roți, axe, țevi de înaltă presiune și componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție, precum și un centru tehnologic unde sunt produse, printre altele, prototipuri.

Producţia cutiei de viteze automate cu nouă trepte 9G-Tronic a început în anul 2016, a celei cu opt trepte 8G-DCT în anul 2019, urmată de varianta hibrid în anul 2020.

În anul 2018 a avut loc inaugurarea facilității de producție dedicată remanufacturării de transmisii și unități de control electrohidraulice. În procesul de producție, remanufacturarea pieselor duce la o economie considerabilă a materiei prime și energiei, spun reprezentanţii Star Assembly.

Export România

“În total, exporturile totale ale României au însumat anul trecut 91,9 miliarde euro, în creștere cu 23% față de 2021, când valoarea totală a exporturilor a fost de 74,7 miliarde euro. Anul 2022 a fost mai bun și față de 2020, când valoarea totală a exporturilor însuma 62,1 miliarde euro”, potrivit Economedia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În Blaj se vor investi peste 24 de milioane de lei în amenajarea Lacului Chereteu

Articolul următor

Asociația Română de Logistică, organizează ARILOG Hub la Târgu Mureş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share