Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În Blaj se vor investi peste 24 de milioane de lei în amenajarea Lacului Chereteu

Sursa foto: Unirea

Un proiect îndrăzneţ nu numai pentru Blaj, prinde contur în acest municipiu din judeţul Alba. Este vorba de amenajarea Lacului Chereteu şi a zonei din jurul lui. Investiția va depăşi peste 24 de milioane de lei.

Proiectul conţine un complex multifuncțional cu un cinematograf de vară în aer liber, care va putea primi 300 de spectatori. Tot acolo va exista un spațiu de alimentație publică, un debarcader şi un ponton plutitor. pentru un acces larg se va amenaja o piațetă, dotată cu staţii de bike sharing.

Ineditul îl constituie construirea şi amenajarea unui pavilion subacvatic multifuncțional.

Licitaţie prin SEAP pentru proiectul din Blaj

Primăria a lansat prin intermediul platformei SEAP o licitaţie în 19 septembrie 2023. Obiectul licitaţiei este achiziția de servicii de actualizare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiție Reconversia funcțională a zonei Lacului Chereteu.

Conform Alba24, din caietul de sarcini reiese că studiul de fezabilitate va fi sincronizat cu două ghiduri de finanțare din cadrul POR 2021-2027. Cele două apeluri de proiecte de finanţare au ca obiect protecția și conservarea naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare, investiții în infrastructură verde și albastră în mediul urban regional. De asemenea, proiectele vizează și dezvoltarea urbană integrată prin regenerarea spațiilor publice, punerea în valoare a patrimoniului, infrastructurii culturale și a potențialului turistic din municipiile Regiunii Centru.

Şi frumos şi eficient

Proiectul va duce la îmbunătățirea infrastructurii verzi albastre în municipiul Blaj, prin reconversia funcțională a zonei Lacului Chereteu, pe o suprafață de 5 ha.

Terenul propus pentru reconversie are 51.298 mp, o lățime maximă de 200 de metri și lungime de 512 metri. Deocamdată, terenul din imediata apropiere a lacului este viran.

Lacul are o forma aproximativ circulară. Terenul relativ plan pe circumferința lacului, prezintă maluri și zone în pantă accentuată de la Nord la Sud-Est, încât lacul Chereteu este la altitudine inferioară faţă de orice punct din jurul său, ceea ce va oferi o perspectivă plăcută.

Pe zona în pantă este amplasat cartierul de locuințe Chereteu. Fiind amenajat ca un amfiteatru, se valorifică astfel terenul natural. Străzile sunt în curs de modernizare.

Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 24.155.075,41 lei, fără TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

4 din 10 angajați, nemulțumiți de salariu

Articolul următor

Judeţul Alba este în top 3 exportatori din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share