Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a fost modernizată

În mod surprinzător, judeţul Alba are o singură secţie de cardiologie. Aceasta funcţionează  în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi a fost recent modernizată graţie unei finanţări de la Consiliul Judeţen Alba. Investiţia s-a ridicat la apoximativ 5,7 milioane de lei.

Secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, deservită de 10 medici cardiologi, a fost complet renovată și modernizată, astfel încât să poată oferi cele mai bune servicii medicale pacienților. Secția oferă condiții medicale mult mai bune datorită unei investiții în valoare totală de 5.695.009 lei, care a acoperit atât lucrările de reparații capitale (2.497.744 de lei), cât și achiziția de echipamente medicale și alte dotări necesare (2.850.185 lei – mijloace fixe și 347.080 lei – obiecte de inventar). Această investiție a fost finanțată de către Consiliul Județean Alba, instituție în subordinea căreia se află spitalul. Recepția tehnică a lucrărilor s-a realizat în luna septembrie.

Managerul SJU Alba Iulia, Diana Mârza

“Toată finanţarea de aproape 5,7 milioane de lei a fost asigurată de către Consiliul Judeţean Alba. Din această sumă, 2,5 milioane de lei s-au folosit pentru partea de construcţii, iar restul pentru dotări. Sunt 7 saloane cu câte 4 paturi şi un salon cu o rezervă de 2 paturi. Secţia are 10 medici, dintre care 3 medici primari şi 7 medici specialişti, 21 de asistenţi medicali principali, 7 infirmiere, 3 îngrijitoare de curăţenie, un statistician medical şi un registrator medical”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă prilejuită de inaugurarea noi secţii, managerul SJU Alba Iulia, Diana Mârza, citată de Agerpres.

Secţia de cardiologie

Secția dispune de 39 de paturi dintre care 9 pe USTAC (unitate de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici). În total sunt 7 saloane cu câte 4 paturi și un salon cu 2 paturi, fiecare având grup sanitar propriu. Acestea sunt dotate cu frigider, noptiere cu măsuțe, televizoare, aer condiționat, cărucioare de tratament, injectomate și tensiometre. De asemenea, există și un salon USTACC cu 9 paturi de terapie intensivă, dotat cu saltele antiescară și cântar.

Aici, pacienții beneficiază de suport modular cu 2 sertare la fiecare pat, sistem de monitorizare pacienți USTACC, lift pentru pacienți, injectomate, defibrilator și troliu de urgență.Printre spațiile disponibile în secție se numără un cabinet de explorări funcționale, echipat cu o bandă de alergat, o bicicletă pentru testare la efort, un defibrilator, un aparat EKG, holter EKG și holter TA.

Sală de tratament şi ecograf Vivid

În cadrul secției de cardiologie mai există și o sală de tratament, o magazie pentru materiale, un cabinet pentru medici, mai multe magazii, o sală de mese și un oficiu echipat cu mașină de spălat vase și aragaz. De asemenea, se află și un cabinet de ecografie, dotat cu un ecograf Vivid și sonda pentru ecografie transesofagiană, precum și un aparat EKG. Secția dispune și de o cameră de gardă dedicată cardiologiei, unde personalul medical este disponibil 24 de ore din 24 pentru a răspunde nevoilor de urgență ale pacienților.

Personal specializat

În total, secția de cardiologie are un personal medical format din 10 medici, dintre care 3 medici primari și 7 medici specialiști, 21 asistenți medicali principali, 7 infirmiere, 3 îngrijitoare de curățenie, 1 statistician medical și 1 registrator medical.Pe lângă dotările specifice secției, există și dotări generale care asigură siguranța și confortul pacienților. Acestea includ o instalație de supraveghere video a căilor de acces, o instalație de internet (hotspot Wi-Fi), o instalație de iluminat de securitate și veghe conform cerințelor ISU, un sistem de apelare asistență, un sistem de detecție și semnalizare incendiu și rampe medicale pentru oxigen și vacuum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În iulie 2023, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 73.567, potrivit Direcției Județene de Statistică (DJS).

Turiștii străini dau buzna în Cluj. Mai mulți cu 45% față de anul trecut

Articolul următor

Liber la tratament și proceduri medicale de recuperare în Ocna Mureş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share