Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liber la tratament și proceduri medicale de recuperare în Ocna Mureş

Sursa foto: Unirea

Pentru Complexul Băile Sărate de la Ocna Mureș mai era necesară obţinerea autorizaţiei pentru desfăşurarea activităţilor de tratament şi proceduri medicale. Aceasta a fost acordată recent, astfel încât turiştii vor putea beneficia de procedurile necesare. 

La Băile Sărate Ocna Mureş se vor putea aplica proceduri specifice, cum sunt haloterapie, kinetoterapie, electroterapie, masaj terapeutic regional.

Primarul Silviu Vințeler se mândreşte cu noua staţiune

“În prima fază, procedurile sunt contra cost și ulterior încercăm să facem contract și cu Casa de Asigurări de Sănătate și cu Casa de Pensii. Mai avem nevoie de câteva documente, dar încercăm să le rezolvăm pe toate. Important este că s-a dat drumul la partea de tratament, care era destul de cerută, în domeniul tratamentelor de recuperare. Sunt mai multe tratamente, cu apă sărată, cu tot felul de proceduri, cu tot felul de aparate de ultimă generație, în ceea ce privește recuperarea locomotorie. Inclusiv băile galvanice, împachetări cu parafină, în prima fază, urmează să perfectăm și partea de achiziție nămol…” a spus primarul Silviu Vințeler, citat de Alba24.

Complexul Băile Sărat suscită un mare interes

„Deja sunt mai multe firme care au cumpărat terenuri și vor să dezvolte tot felul de spații de cazare, chiar și mici spa-uri. Suntem într-o continuă dinamică și feedback-ul este foarte bun. Sunt foarte multe apartamente care se închiriază, sunt complexuri de apartamente care deja funcționează la capacitate”, a spus edilul, citat de Unirea.

Aqua park la Ocna Mureş

Primarul a subliniat că planurile sunt ambiţioase.

„Ca investiții adiacente, lucrăm la partea de PUZ, pentru ca, lângă băile sărate, să fie amenajat un aqua park. Până în decembrie trebuie să terminăm inclusiv proiectarea pentru a beneficia de cei 4 milioane de euro aprobați prin fișa de proiect. Vom termina proiectul probabil până în decembrie și vom depune spre finanțare la ADR Centru când se va deschide sesiunea de finanțare. Va fi amenajat între Băi și râul Mureș. Va fi un complex, un tot unitar”, a dezvăluit edilul Vințeler.

Energie din surse regenerabile pentru Ocna Mureş

Edilul a mai făcut un anunţ legat de Complexul balnear.

„Mai avem un proiect pe care îl vom depune împreună cu Consiliul Județean pentru a produce curent pe terasele complexului balnear. Va fi depus, probabil, luna viitoare, după deschiderea sesiunii pe PNRR. Vrem să producem curent, să ne autogestionăm, să avem curentul necesar pentru baza de tratament”, a informat primarul.  Investițiile planificate vizează reducerea consumului de gaz, prin instalarea de panouri fotovoltaice, utile atât pentru a încălzi apa de la dușuri, cât şi apa din bazinele din interior și exterior.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a fost modernizată

Articolul următor
Alături de Alteța Sa Sheikh Hamdan bin Khalifa Al Nahyan sunt încântată să anunț deschiderea oficială a Romanian - UAE Business Council (UAE-ROBC).

Romanian – UAE Business Council, lansat cu fast în Burj Khalifa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share