Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermierii finlandezi au vizitat exploatațiile agricole și zootehnice ale Clujului

Un grup de fermieri din țara scandinavă a ajuns în județul Cluj la invitația Asociației Grupul de Acțiune Locală Napoca  Porolissum (GAL-NP).
Agricultorii din Finlanda au văzut condițiile în care sunt crescute oile în Transilvania | Foto: GAL-NP

Un grup de fermieri din țara scandinavă a ajuns în județul Cluj la invitația Asociației Grupul de Acțiune Locală Napoca  Porolissum (GAL-NP).

“Am primit în teritoriul nostru o mică delegație din tocmai din Helsinki, de la Uniunea Fermierilor din Finlanda (MTK). Ei s-au întâlnit cu tineri fermieri și antreprenori cu care ne mândrim, Bogdan Iancu Victor și Claudiu Iancu – Fermele Iancu, Bogdan Ștefan Petruța – Ferma de reproducție Mănăstireni.

Fermierii finlandezi au împărtășit bune practici și au fost impresionați de ce au văzut aici. Suntem siguri că această legătură va rămâne una de viitor. Suntem recunoscători și mândri că am primit steagul MTK, promitem să îl păstrăm ca stindard al dezvoltării rurale la care muncim cu toții”, conform GAL-NP.

Din delegația finlandeză au făcut parte fermierii Matti Voutilainen, Matti Oravainen, Matti Kuiko, Ilpo Mattila.

La fermele Iancu din Căpușu Mare activitatea se concentrează pe vânzarea mieilor vii și se procesează, în gospodăria proprie produse derivate din lapte. Vânzarea produselor se face prin lanțuri scurte.

La ferma de reproducție Mănăstireni sunt îngrijite sute de suine. Viitorul va însemna aici un abator, inclusiv cu linie de procesare de produse pe bază de carne.

Prime Beef din Sâncraiu este o fermă zootehnică modernă și inovativă cofinanțată din fonduri europene ce urmează să fie populată curând. Investitorii își doresc să concretizeze un brand de calitate rezonant și peste hotare.

Teritoriu: de la Gilău, până în Țara Călatei

GAL-NP vizează dezvoltarea teritoriului său și comunitatea pe care o deservește printr-o abordare de jos în sus. Asocierea își gândește strategia de dezvoltare locală pe baza nevoilor comunității și implementează proiecte cu finanțare europeană majoritar prin axa Programului Leader.

Obiectivul său este dezvoltarea mediului rural. Teritoriul GAL-NP cuprinde comunele Aghireșu, Beliș, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Rîșca, Săcuieu, Sâncraiu, orașul Huedin.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lucrările de extindere a pistei Aeroportului Oradea sunt în grafic

Articolul următor
La șase luni de la semnarea contractului de proiectare și execuție, constructorul de la Conacul Szentkereszty - Bethlen avansează cu șantierul, mobilizarea fiind exemplară.

Cum se restaurează Conacul Szentkereszty - Bethlen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share