Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lucrările de extindere a pistei Aeroportului Oradea sunt în grafic

Lucrările de prelungire a pistei de aterizare/decolare a Aeroportului Oradea se desfășoară conform graficului, stadiul fizic al acestora ajungând la 35%.

Proiectul „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” presupune extinderea pistei aeroportului cu 420 de metri înspre Nojorid. Astfel, lungimea pistei va ajunge la 2.520 de la 2.100 de metri și va permite operarea aeronavelor de capacitate mai mare. De asemenea, va fi achiziționat și instalat un sistem modern de telecomunicații, util pentru aterizarea, în orice condiții, a aeronavelor dinspre Nojorid.

Lucrări

Până în prezent au fost realizate lucrările de carotare și pozare a cablurilor pentru balizajul suprafeței pistei existente, stabilizarea completă a pistei și a platformei de îmbarcare/debarcare, finalizarea canalizării pluviale pentru platforma de îmbarcare/debarcare și alte lucrări necesare bunei desfășurări a activității aeriene.

În prezent, proiectul aeroportului se concentrează pe lucrări de canalizare pluvială a pistei și construirea traseelor de electroalimentare și transfer de date pentru mijloacele de comunicații și navigație. Pe lângă acestea, se desfășoară lucrări de sistematizare a zonelor adiacente pistei și de consolidare a acesteia. De asemenea, se efectuează așternerea stratului de fundație de balast pentru platforma de îmbarcare/debarcare.

În perioada următoare, se vor desfășura mai multe lucrări esențiale. Astfel, în prima jumătate a lunii octombrie se va turna stratul de beton pe pistă. De asemenea, se va instala echipamentul de radionavigație în camere tehnice supraterane, se vor monta senzorii meteo și se vor instala stâlpii de susținere a balizajului de apropiere. În plus, se va efectua așternerea stratului de balast stabilizat pe platforma de îmbarcare/debarcare.

Termenul de finalizare a proiectului este 21 decembrie 2023. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

La Aeroport sunt în lucru alte două proiecte importante finanțate cu fonduri europene, respectiv „Extinderea și eficientizarea terminalului de pasageri nr. 1 al Aeroportului Oradea” și „Creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea”.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Noul obiectiv este gata și va avea inaugurarea în 30 septembrie, anunță proiectanții de la Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură (VSR).

ACI Cluj a finalizat Sala Sporturilor din Blaj

Articolul următor
Un grup de fermieri din țara scandinavă a ajuns în județul Cluj la invitația Asociației Grupul de Acțiune Locală Napoca  Porolissum (GAL-NP).

Fermierii finlandezi au vizitat exploatațiile agricole și zootehnice ale Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share