Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Richard Clayderman va concerta la Oradea FestiFall  – Ziua Oradiei

Visit Oradea pregătește cea mai mare ediție a FestiFall de până acum. Evenimentul care celebrează aniversarea Municipiului Oradea are loc în perioada 13-15 octombrie și aduce distracția, în premieră, în 5 locații și pe 3 scene. Peste 100 de spectacole și concerte și peste 400 de artiști și invitați vor energiza Oradea timp de 3 zile și 3 seri.

Într-o conferință de presă care a avut care a avut loc marți, 26 septembrie, Alexandru Chira, directorul general Visit Oradea, a prezentat programul festivalului.

5 locații iconice

Piața Unirii, epicentrul orașului, va fi centrul de gravitație al festivalului, care va găzdui cele mai mari concerte și spectacole de seară.

Pietonala Vasile Alecsandri va prinde viață cu artiștii stradali, care vor aduce culoare și energie după-amiezilor de weekend.

 

Palatul Episcopal Greco- Catolic își deschide porțile pentru a deveni, timp de un weekend, Palatul Creativ. Aici vizitatorii vor descoperi expoziții ale designerilor locali, lucrări ale studenților Facultății de Arte, Universitatea Oradea și Facultatea de Arte, Universitatea Creștină Partium, precum și un târg de fashion sustenabil, Designer Sustainable Fair.

Piața Ferdinand, care a fost inaugurată în ediția anterioară ca locație în cadrul FestiFall, redevine o scenă de distracție urbană cu DJ Set-urile Dinsubsol și dj-i invitați. În locație vor mai fi amplasate food trucks, un drink zone și un cort destinat activităților pentru copii.

 

În premieră, strada Libertății se pregătește să găzduiască a treia scenă, cu un program muzical colorat cu World Music și Jazz. Colaborarea cu Jazz in the Park aduce artiști de prim rang, care vor ajunge pentru prima dată în Oradea.

Spectacol aerian

Spectacolul Sylphes este o producție impresionantă care combină dansul, acrobația, muzica și proiecția live, la peste 30  metri înălțime. 15 acrobați spanioli vin pentru prima dată în Oradea, să cucerească pentru 2 seri cerul înstelat, în prima și cea de-a doua seară ale festivalului. Creatorii Aerial Strada au pus în scenă spectacolele care au survolat cerurile a peste 45 de țări.

Artiști internaționali

FestiFall Oradea aduce o surpriză de proporții pentru publicul său. Pentru prima dată în istoria sa, festivalul prezintă artiști de talie internațională, promițând momente muzicale memorabile.

Richard Clayderman – legenda pianului francez. Într-un moment cu totul special, scena FestiFall va fi luminată de prezența renumitului pianist și compozitor francez, Richard Clayderman. Cu o carieră impresionantă, Clayderman a lansat numeroase albume care au devenit adevărate succese, iar coloanele sonore ale filmelor au rămas în inimile ascultătorilor. Cele mai populare lucrări de muzică clasică vor crea o atmosferă deosebită în Piața Unirii în seara de 15 octombrie, începând cu ora 20:00. Va fi acompaniat de 12 instrumentiști ai Filarmonicii de Stat din Oradea.

Nouvelle Vague – o experiența unică a muzicii live. După 5 albume de succes și numeroase turnee în întreaga lume, Nouvelle Vague continuă să surprindă și să încânte publicul cu sound-ul lor inconfundabil. Brandul artistic al trupei este sinonim cu bucuria trăirii experienței live, atât pentru public, cât și pentru muzicieni. În premieră absolută, Nouvelle Vague va captiva publicul orădean în seara de 15 octombrie, începând cu ora 21:00, oferind un spectacol muzical care promite să rămână în amintirea tuturor.

Totodată, pe scena din Piața Unirii, publicul se va putea bucura de prezența artiștilor cunoscuți pe plan național precum Moonlight Breakfast, Loredana și Mădălina Pavăl și Orchestra, alături de trupe locale consacrate precum NOR și Celelalte Cuvinte.

Spectacol de drone

Spectacolul de drone este una dintre atracțiile principale ale ediției din acest an la FestiFall Oradea. 300 de drone vor dansa pe cerul orașului, în cel mai mare show de drone produs vreodată în Oradea.

Întreg orașul sărbătorește

O altă premieră o reprezintă implicarea în festival a celor mai importante instituții culturale ale orașului. Oradea va fi sărbătorită cu o multitudine de programe artistice și educative în weekend-ul 13-15 octombrie. De la Teatrul Regina Maria, Teatrul Szigligeti, Filarmonica de Stat, Muzeul Țării Crișurilor, Inspectoratul Școlar Județean, și până la liceele din Oradea, toate instituțiile se pregătesc cu activități și programe speciale. Programul complet și lista tuturor partenerilor va putea fi consultată pe site-ul festivalului.

De asemenea, o mulțime de reprezentații de artă stradală vor împânzi timp de 3 zile str. Vasile Alecsandri, Piața Unirii, Piața Ferdinand și strada Republicii, pentru a sărbători ziua orașului. Orădenii se vor bucura de spectacolele stradale de sunet și lumină a celor de la Light Drummers (IT), Steampunk Travelers (DE) și Light Walkers (RO).

Totodată, organizatorii Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea amintesc că înscrierile pentru comercianți au început pe site-ul www.oradeafestifall.ro. Sunt invitați să participe producătorii de bucate tradiționale și din bucătăria internațională, specialități culinare, dulciuri, cafea, dar și atracții pentru cei mici și mari.  Înscrierile se fac online până în data de 2 octombrie 2023.

 

 

Program Festifall, ediția 2023


Vineri, 13 octombrie 2023

 

Piața Unirii

13:00 – 18:00 – Treasure Hunt

15:00        Moment artistic – Liceul de Arte Oradea

15:30        Moment artistic – Liceul de Arte Oradea

16:00        4 ani Guiness World Record – Kangoo Jumps

16:00 – 23:00    Palatul Creativ – Palatul Episcopiei Greco–Catolice de Oradea

16:40        Moment artistic – Palatul Copiilor Oradea- Ansamblul Palatului „Florile Bihorului”

19:30        Concert – Moonlight Breakfast

20:30        Concert – Loredana

21:30        Sylphes – spectacol balet aerian

 

Piața Ferdinand – Dj&urban stage

16:00        DJ set Christia

20:00        DJ set Strigoi

 

Jazz by the river – strada Libertății (în parteneriat cu Jazz in the park)

18:00        7th Sense (HU)

20:30        New Fossils (HU)

 

Activități urbane, culturale, educative

10:00 – 18:00    Colosseum – expoziție temporară a artistului plastic Aurel Roșu, Muzeul Țării Crișurilor Oradea, sala Etnografie, et. II

10:00 – 18:00    Patrimoniu recuperat. Obiecte nou intrate în colecțiile Muzeului Țării Crișurilor- Muzeul Tarii Crisurilor – parter (intrare libera)

10:00 – 18:00    Colecții militare ale tinerilor orădeni – expunere și prezentare obiecte, curtea Muzeului Țării Crișurilor Oradea, activitate organizată în colaborare cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Muzeul Tarii Crisurilor – parter (intrare libera)

17:00 – 19:00    Recital aniversar de vioară cu Lucian Malița – Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” (intrare libera)

18.00 – 20.00     Lansare de carte: Pr. lect. dr. Florin Toader Tomoioagă, Unitatea pierdută a creației. Introducere în ecoteologia ortodoxă- Muzeul Memorial „Iosif Vulcan (intrare liberă).

18:00                Spectacol Schmürz- (Teatrul Szigligeti Oradea ) Cinema Transilvania –  intrare libera

„Le Schmürz” este câștigătorul Premiului pentru Cel mai bun spectacol al Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier” din Baia Mare în anul 2023.

19:30                Concert simfonic – Armonii Festifall – Filarmonica de Stat Oradea- intrare libera

 

 

 

Sâmbătă, 14 octombrie

 

Piața Unirii

08:00 – 13:00  Piața volantă Festifall- Târg producători locali

10:00 – 19:00  Cort activități Banca Transilvania

12:00        Dans sportiv – Clubul Exclusive Dance

12:30        Moment artistic – Majoretele liceului Don Orione

13:00 – 18:00 – Treasure Hunt

14:00        Moment artistic – Liceul Baptist Emanuel

15:00        Moment artistic – Palatul Copiilor Oradea

15:30        Moment artistic – Palatul Copiilor Oradea

11:00 – 22:00 Palatul Creativ – Palatul Episcopiei Greco – Catolice

18:30        Concert – NOR

19:30        Concert – Celelalte Cuvinte

20:30        Concert – Mădălina Pavăl și Orchestra

21:30        Sylphes – spectacol balet aerian

22:30        Show de drone

 

Piața Ferdinand – Dj&urban stage

14:00        DJ set Albui

18:00        DJ set Motiv

22:00        DJ set Olga Korol

23:00        Olga Korol (after party Casa de Cultură a Sindicatelor – intrare liberă)

 

Jazz by the river – strada Libertății (în parteneriat cu Jazz in the park)

18:00        Andrei Petrache Trio (RO)

20:30        Luiza Zan Quintet (RO)

 

Activități urbane

10:00 – 18:00    Colosseum – expoziție temporară a artistului plastic Aurel Roșu, Muzeul Țării Crișurilor Oradea, sala Etnografie, et. II Muzeul Tarii Crisurilor – parter (intrare libera)

10:00 – 18:00    Patrimoniu recuperat. Obiecte nou intrate în colecțiile Muzeului Țării Crișurilor     Muzeul Tarii Crisurilor – parter (intrare libera)

10:00 – 18:00    Colecții militare ale tinerilor orădeni – expunere și prezentare obiecte, curtea Muzeului Țării Crișurilor Oradea, activitate organizată în colaborare cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”         Muzeul Tarii Crisurilor – parter (intrare libera)

10.00 – 12.00     Cusături pe etamină cu motive tradiționale – atelier, urmat de vizitarea Secției de Etnografie (grupă vârstă 7-14 ani, max 15 copii)    Muzeul Tarii Crisurilor – intrare pe baza de programare – 0259/706.101

10.00 – 13.00     Locuri din Oradea și povestile lor – tur ghidat gratuit

Grupă de vârstă: + 14 ani (max. 20); programări la nr. de tel: 0259/706.101

11:00 – 12.30    Vizită ghidată în sălile cu pictura murală și parcul arheologic al Palatului Princiar

maxim 20 persoane; programări la nr. de tel: 0771741331- Cetatea Oradea

11:00 – 13:00    Activități de îndemânare: morișca de vânt – Curtea Muzeului Țării Crișurilor Oradea; Grupă de vârstă: 5-8 ani (max. 20); programări la nr. de tel: 0742054686

13:00 – 15:00    Vizită ghidată în cadrul expozițiilor cultelor confesionale     maxim 20 de persoane; programări la nr. de tel: 0771741331- Cetatea Oradea

17:00 – 19:00    Proiecție de film –   Remember Iuliu Maniu (1986)- proiecție de film, Muzeul Orașului Oradea, maxim 25 de persoane, programări la nr. de tel: 0771741331- Cetatea Oradea.

 

Duminică, 15 octombrie 2023

Piața Unirii

08:00 – 13:00 Piața volantă Festifall- Târg producători locali

10:00 – 19:00: Cort activități copii

12:30        Moment artistic – Liceul Don Orione

13:00        Moment artistic – AUA Meloteraphy Music Studio

13:00 – 18:00 – Treasure Hunt

13:40        Moment artistic – Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”

14:00        Moment artistic – Liceul Don Orione- Corul Liceului „Don Orione”

14:30        Moment artistic -Elevi ai Liceului de Arte Oradea

15:30        Moment artistic – Palatul Copiilor Oradea

11:00 – 22:00    Palatul Creativ – Palatul Episcopiei Greco – Catolice

20:00        Concert – Richard Clayderman

21:00        Concert – Nouvelle Vague

22:00        Spectacol artificii

 

Secondary Stage – Piața Ferdinand

14:00        DJ Set Axel

18:00        DJ Set Robinski

21:00        Soundopamine

 

Jazz by the river – strada Libertății (în parteneriat cu Jazz in the park)

18:00        Jazzybit (RO)

20:30        Jazzbois (HU)

 

Activități urbane

19:00 – 21:00    Până când moartea ne va despărți- Cinema Transilvania – spectacol gratuit Teatrul Regina Maria

10:00 – 18:00    Colosseum – expoziție temporară a artistului plastic Aurel Roșu, Muzeul Țării Crișurilor Oradea, sala Etnografie, et. II (intrare liberă)

10:00 – 18:00    Patrimoniu recuperat. Obiecte nou intrate în colecțiile Muzeului Țării Crișurilor     Muzeul Tării Crișurilor – parter (intrare liberă)

10:00 – 18:00    Colecții militare ale tinerilor orădeni – expunere și prezentare obiecte, curtea Muzeului Țării Crișurilor Oradea, activitate organizată în colaborare cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” – Muzeul Tarii Crisurilor – parter (intrare libera)

10.00 – 13.00     Locuri din Oradea și poveștile lor – tur ghidat gratuit

Grupă de vârstă: + 14 ani (max. 20); programări la nr. de tel: 0259/706.101

 

Organizatori: Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea

 

Parteneri: Filarmonica de Stat Oradea, Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul Szigligeti Oradea, Muzeul Țării Crișurilor- Oradea, Oradea Heritage, Inspectoratul Școlar Județean Bihor

 

Sponsori: Banca Transilvania, Digi, Plexus, Celestica, Marvicon, AstorMueller, Țiriac Auto, Meridian Zero,  Bricks Apartments

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
O „pădure" cu 600 arbori și 100.000 de plante decorative este planul Iulius pentru grădina ce va fi creată prin proiectul de reconversie urbană propus în zona Carbochim din Cluj-Napoca.

Grupul Iulius pregătește 600 de arbori pentru proiectul de la Carbochim

Articolul următor

​​Peste 30 de filme, la TIFF Oradea, între 29 septembrie – 1 octombrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share