Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

3 milioane de euro în proiectul BioRural, cu care Clusterul Green Energy e partener

Proiectul denumit BioRural, în fapt, Accelerarea integrării soluțiilor de bioeconomie circulară în zonele rurale europene, a obținut 3 milioane de euro din partea programului de cercetare și inovare Orizont Europa al Uniunii Europene în cadrul acordului de grant nr. 101060166. Coordonarea proiectului va fi realizată de CERTH Centre for Research and Technology Hellas, Grecia.  Clusterul Green Energy este partener din partea României.

BioRural, un proiect cu obiective ambițioase

Principalul obiectiv al BioRural este de a crea o Rețea Paneuropeană de Bioeconomie Rurală. În cadrul acesteia, părțile interesate vor coopera pentru a promova soluții bazate pe bioresurse – soluții la scară mică. Ele sunt funcționale în prezent, în zonele rurale. Scopul este de a crește ponderea bioeconomiei, oferind o valoare sporită pentru aceste zone.

Un astfel de cadru va contribui la reducerea decalajului dintre soluțiile de biotehnologie noi și de înaltă calitate, și viața rurală europeană de zi cu zi. BioRural va dezvolta un cadru de tranziție către o bioeconomie circulară durabilă, regeneratoare, incluzivă și echitabilă în întreaga Europă la scară locală și regională și va sprijini inovatorii pentru a extinde soluțiile incluzive și la scară mică în zonele rurale.

 Acțiuni necesare în cadrul proiectului BioRural

Proiectul va evalua performanța actuală a bioeconomiei rurale europene în UE și va identifica factorii care afectează adoptarea inovării și răspândirea soluțiilor bazate pe biotehnologie în zonele rurale.

Pentru buna funcționare, se vor crea patru platforme regionale de bioeconomie rurală (RBP) care vor forma o rețea europeană de bioeconomie rurală (ERBN).

Cunoscând puterea exemplului, vor fi evaluate și promovate poveștile de succes ale soluțiilor bazate pe bioresurse/biotehnologie în zonele rurale.

BioRural Toolkit

BioRural Toolkit va dezvolta și va optimiza în permanență un instrument online deschis pentru părțile interesate, denumit. Prin acest proiect se va facilita schimbul de cunoștințe și consolidarea capacităților pentru bioeconomia rurală europeană prin intermediul unei serii de ateliere de lucru la nivel local, regional și european.

Partenerii din proiect vor crea planuri de dezvoltare rurală pentru extinderea la scară regională și comercială a soluțiilor de bioeconomie circulară în zonele rurale. De asemenea, pentru o vizibilitate maximă și pentru extinderea conceptului de bioeconomie în mediul rural.vor fi diseminate și comunicate activitățile derulate.

 Țările participante în BioRural

Acest proiect va dezvolta acțiuni paralele în Grecia, Olanda, Franța, Germania, Danemarca, Polonia, Lituania, Letonia, Spania, Portugalia, Italia, Slovenia, Romania, Macedonia de Nord.

Proiectul va avea o durată de 36 de luni și se va desfășura în perioada 1 septembrie 2022 – 31 august 2025.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul CEE2ACT se va dezvolta în parteneriat cu Clusterul AgroFood

Articolul următor

MedEuropa construiește un centru de radioterapie la Bistrița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share