Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reprezentanții Lufthansa analizează Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Delegaţia oficială a Lufthansa Group a avut o primă întâlnire cu conducerea executivă a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav în 5 octombrie 2023. Este pentru prima dată de la inaugurarea aeroportului când Lufthansa se arată interesată de acest nou obiectiv de infrastructură aeriană.

Din grupul reprezentanților celei mai mari companii aeriene din Europa au făcut parte Oliver Schneider, senior manager Lufthansa, Monica Dobruţchi,  manager general Lufthansa România, Bulgaria şi Moldova, şi Florin Dogaru, station manager Sibiu, Cluj-Napoca şi Timişoara. Reprezentanții Deutsche Lufthansa AG s-au întâlnit cu Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului. Au participat la discuții directorul operaţional al AIBG, Silviu Chirtoc, Todorică Şerban, președintele Consiliului Județean Brașov şi Ionel Fliundra, primarul Oraşului Ghimbav.

„În contextul operaţionalizării Aeroportului Braşov, oficialii Lufthansa au dorit să se informeze la faţa locului în ceea ce priveşte condiţiile de operare, tarifele, serviciile pe care le oferim, dar şi echipamentele de care dispunem. I-am însoţit într-un periplu prin terminal şi pe platforma de îmbarcare-debarcare, le-am prezentat componentele infrastructurii aeroportuare şi la final impresiile lor au fost pozitive. Avem încredere că vom putea dezvolta o colaborare bună, un business avantajos şi, implicit, un viitor benefic pentru ambele părţi”, a menţionat directorul general al AIBG, Alexandru Anghel.

Todorică Şerban, președintele Consiliului Județean Brașov apreciază întâlnirea cu delegația Lufthansa

„Prima rundă de convorbiri a avut ca obiect intenţia operatorului german de a opera, începând cu 2024, zboruri care să conecteze pe calea aerului Braşovul de destinaţii importante din întreaga Europă.

Am convingerea că până la sfârşitul acestui an vom avea răspunsul oficial al companiei germane şi cred cu tărie că Aeroportul Braşov are atuurile necesare pentru a deveni unul dintre aeroporturile pe care în viitorul apropiat vor ateriza şi decola avioane aparţinând Lufthansa.
Mă bazez pe cifrele economice care fac din Germania cel mai important partener al judeţului Braşov în privinţa nivelului investiţiilor şi al schimburilor comerciale, dar contez în egală măsură pe legăturile strânse în plan socio-cultural şi educaţional între judeţul nostru şi spaţiul germanic, consolidate prin existenţa etniei germane în localităţile braşovene şi a comunităţilor de braşoveni create în toate colţurile Germaniei” a spus președintele Consiliului Județean Brașov.
.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se modifică regimul juridic al Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei

Articolul următor

Curtea de Conturi Europene a analizat cheltuielile UE și a constatat erori mai multe, riscuri mai mari

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share