Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMF Cluj și-a deschis extensia din Baia Mare

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) se dezvoltă cu o nouă extensie universitară în Baia Mare. 60 de studenți vor urma cursurile Facultății de Medicină, la programul de studiu asistență medicală generală.
Rectorul clujean și-a propus să instituie la Baia Mare un program de licență de 3-4 ani | Foto: CJ Maramureș

Instituția clujeană de învățământ va forma, în Maramureș, asistenți medicali licențiați.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) se dezvoltă cu o nouă extensie universitară în Baia Mare. 60 de studenți vor urma cursurile Facultății de Medicină, la programul de studiu asistență medicală generală. Ceremonia de deschidere de la Biblioteca Județeană Petre Dulfu s-a desfășurat în prezența membrilor conducerii UMFIH, administrației județene și locale, studenților și părinților.

În cadrul noii extensii, pregătirea studenților va fi asigurată de cadrele didactice ale Facultății de Medicină a UMFIH și de cadre universitare asociate, profesioniști ai Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș (SJUCO) Baia Mare. La examenul de admitere concurența a fost de trei trei candidați pe un loc. Patru candidați au obținut nota 10, iar cea mai mică notă, la taxă, a fost 8,70.

Le garantează că își găsesc loc de muncă

“Inițiativa de extindere a activității UMFIH demonstrează implicarea universității în comunitate și în dezvoltarea regională. Prin intermediul acestei noi extensii universitare, UMFIH va contribui la formarea de asistenți medicali licențiați, care să răspundă cerințelor sistemului sanitar și să îmbunătățească calitatea serviciilor medicale oferite pacienților.

Acest demers este, în primul rând, o inițiativă de responsabilitate socială din partea universității noastre. Dorim să venim în sprijinul tinerilor care aspiră la o carieră în domeniul sănătății, dar care, din diverse motive, nu pot studia la Cluj-Napoca sau în alt centru universitar din țară.

Am venit în întâmpinarea cererii tot mai crescute pentru această specializare, asumându-ne misiunea de a pregăti cadre medicale care se vor bucura de o inserție de 100% pe piața muncii. Ne bucurăm de o foarte bună colaborare cu autoritățile locale, Consiliul Județean (CJ) Maramureș, Primăria Baia-Mare și SJUCO, care au sprijinit inițiativa noastră”, a transmis rectorul UMFIH, Anca Buzoianu.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) se dezvoltă cu o nouă extensie universitară în Baia Mare. 60 de studenți vor urma cursurile Facultății de Medicină, la programul de studiu asistență medicală generală.Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) se dezvoltă cu o nouă extensie universitară în Baia Mare. 60 de studenți vor urma cursurile Facultății de Medicină, la programul de studiu asistență medicală generală.

Cerere mare de personal în sănătate

„Această reușită este o premieră pentru județ, fiind pentru prima dată când tinerii maramureșeni au ocazia de a urma cursurile universitare la programul de studiu asistență medicală generală oferite de UMFIH, aici, la noi acasă, în Maramureș.

Vom continua să investim în acest proiect, pentru a-l dezvolta la un alt nivel și am încredere că astfel Maramureșul va deveni un reper pe harta județelor în care se formează specialiști în domeniul medical”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

“Cererea de profesioniști ai sănătății în spitalele din țară este în creștere constantă în ultimii ani, conform Institutului Național de Statistică. În acest context, extinderea activității UMFIH, prin formarea de asistenți medicali, vine în întâmpinarea nevoilor actuale din sistemul de sănătate. Va contribui la creșterea calității actului medical, în acest domeniu, în beneficiul pacienților”, spun reprezentanții universității.

Conducerea UMFIH are în vedere ca pe viitor să ofere tinerilor din Regiunea de Nord-Vest mai multe programe de studiu de 180 și 240 de credite, respectiv studii de licență de 3 și 4 ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Forul județean a finalizat procedura de desemnare a câștigătorului contractului de achiziție publică de servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea pe piața primară, de obligațiuni de 75,7 milioane €, prin plasament privat.

Contactoare Buzău cumpără acțiunile Sinterom Cluj de la SIF5

Articolul următor
Compania internațională de agricultură Corteva Agriscience adoptă o abordare de economie circulară în ceea ce privește utilizarea materialelor de ambalaj care sunt introduse pe piață, pentru a crește potențialul ca aceste materiale de ambalaj să fie reciclate și/sau reutilizate în timp.

Promovarea utilizării soluțiilor de biocontrol în Uniunea Europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share