Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contactoare Buzău cumpără acțiunile Sinterom Cluj de la SIF5

Forul județean a finalizat procedura de desemnare a câștigătorului contractului de achiziție publică de servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea pe piața primară, de obligațiuni de 75,7 milioane €, prin plasament privat.
Emisiunea de obligațiuni a județului se adresează în special investitorilor profesionali | Foto: BVB

Producătorul de aparate de distribuție și control al electricității a informat Bursa de Valori București despre achiziția pachetului de acțiuni la societatea clujeană.

“Contactoare Buzău a achiziționat un pachet de 720.000 de acțiuni aparținând Sinterom Cluj, de la fosta Societate de Investiții Financiare Oltenia, actuala Infinity Capital Investments (SIF5). Ca urmare a acestei achiziții și ale celor realizate de alți afiliați din cadrul grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), ICI a înstrăinat integral participațiile deținute la Sinterom.

Acest demers face parte din strategia grupului SCR de a-și consolida poziția în structurile de acționariat ale companiilor pe care le controlează, care a fost realizat în cazul Iașitex, UZUC și a continuat, iată, cu Sinterom”, a motivat președintele Consiliului de Administrație al Contactoare, Attila Iosif Bognar.

Contactoare Buzău fabrică produse pentru branșamente electrice, aparataj de joasă tensiune, cutii metalice electrotehnice și accesorii, iar Sinterom, piese sinterizate și ceramice, bujii auto, sârme, magneți, majoritatea pentru industria auto.

Printre societățile din entitățile SCR și Compania Română de Chimie, ambele controlate de omul de afaceri Ștefan Vuza, se mai numără Chimcomplex Borzești, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Caromet Caransebeș, A6 Impex Dej, Inav București, Novatex Pitești sau Aisa Invest. Ele activează în domeniile chimic, energetic, comercial, cercetare, logistică, mentenanță, financiar, imobiliare și turism.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Astra Film Festival face Sibiul capitală mondială a filmului documentar

Articolul următor
Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) se dezvoltă cu o nouă extensie universitară în Baia Mare. 60 de studenți vor urma cursurile Facultății de Medicină, la programul de studiu asistență medicală generală.

UMF Cluj și-a deschis extensia din Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share