Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alegerea lor este ARTA și AURUL

Culori tempera în nuanțe mate, puternice, amețitoare.

Stilizare prin abstractizare în manieră informală gestualistă.

Strălucire siderală și o prețiozitate tangibilă.

Stratificare, accente intense glam și atemporalitate.

AUR și ARTĂ.

O poveste unică despre un experiment personal, despre vise glam posibile și conturarea unei lumi abstracte, strălucitoare și fascinante în diverse culori și forme.

O încercare pur artistică în care ideile s-au materializat testând culori, medii (hârtie, pânze, lemn și sticlă), aplicând tușe finale de strălucire conform tehnicilor vechi, folosite de artizanii epocilor de aur.

O călătorie inițiatică în lumea fascinantă a picturii contemporane abstracte în culori tempera mate, studiind manuale de lucru din pictură și iconografie și artiști ce au lucrat cu metale prețioase.

Un rezultat spectaculos: picturi-bijuterie realizate cu Foițe de Aur Pur și Argint, de o frumusețe idilică, abstractă, unică, pentru iubitorii de artă și frumos, de glamour și bijuterii, de abstract și modern.

Cristina Stăicuț și Magdalena Stăicuț

Sunt surori – Cristina & Magdalena Stăicuț, Co-fondatoare și Creatoare Ideologist Art, femei, economist (Relații Economice Internaționale și Marketing), cu peste 20 ani de experiență în mediul corporate din România, iubesc arta contemporană în toate formele și manifestările ei, artiștii români și internaționali, emergenți și consacrați, operele de artă de o frumusețe aparte, formele lor simple, maiestuoase, emoțiile și pasiunea lor interioară dezvăluită privitorului, dar mai ales bijuteriile abstracte unice din aur, argint sau platină, culorile și vibrațiile îndrăznețe și arta creației; și sunt convinse că arta poate crea o punte uimitoare între trecutul antic și viitorul modern, astfel încât ele să poată rescrie pe o paletă de culori vibrante noi sentimente de fericire, strălucire, pozitivitate, optimism și dragoste.

Îmbinarea cu succes a istoriei picturii, culorilor tempera, practicilor de obținere a foițelor de aur și a mileniilor existenței metalelor prețioase cu modernul și contemporanul cu un cod de etică și responsabilitate adaptat prezentului, dar mai ales viitorului sustenabil, înseamnă începând cu data de 01.09.2023 o galerie virtuală de artă contemporană emergentă românească: Ideologist Art (IA) (www.ideologist-art.com) ce prezintă peste 100 de picturi abstracte, nonfigurative, în tehnica foiței de Aur Pur și Argint, compoziții sustenabile, realizate în anul 2023, ce urmează totodată un concept folosit în designul interior modern de “3 culori – 3 texturi”.

Lucrările realizate sunt mixed media, folosind culori tempera mate, culoarea naturală a mediului de pictură (hârtie, pânză de bumbac sau in și MDF), combinația dintre acestea amplificând spectaculoasa strălucire a Aurului Pur sau a Argintului. Elementul central al fiecărei lucrări originale este întotdeauna metalul prețios – Aurul sau Argintul, accentuat de jocul de nuanțe și intensitatea redată de culorile tempera și de pânză, expunerea la o lumină focalizată pe acestea dezvăluind privitorului o strălucire idilică, pictura devenind o bijuterie statement în spațiul interior al colecționarului.

Tot ceea ce schițează sau creează Cristina și Magdalena Stăicuț, fiecare operă de artă originală, gata pentru a fi colecționată, expusă, admirată și iubită este creată cu preocuparea constantă pentru un spațiu ambiental mai larg: studioul de lucru, interiorul – pentru expunerea finală și mediul înconjurător în special, selectând cu atenție toate materialele necesare, eficiența tehnicilor de pictură și mai ales modul în care toate materialele folosite pot fi conservate, utilizate și reciclate selectiv.

În încercarea lor de a oferi iubitorilor de ARTĂ abstractă contemporană un concept unic, ele își doresc ca oamenii să fie surprinși de strălucirea metalelor prețioase, de lumină și culoare în moduri pe care nu le-au mai experimentat până acum, continuând să reimagineze elementele esențiale de zi cu zi în moduri noi, durabile și responsabile, inițiind transformarea conceptului de CSR în ARTĂ.

Sustenabilitatea este aspectul cheie în lucrările lor de artă. În tot ceea ce fac, promovând dezvoltarea durabilă ca singura bază solidă pentru crearea de valoare pe termen lung. Sustenabilitatea este forța determinantă din spatele tuturor achizițiilor și utilizării responsabile a materiilor prime și a grijii lor constante pentru ARTĂ, oameni, planetă și întreaga societate.

“Sentimentul colorează, nu pensula. Poți colora c-o bucățică de cărbune, și toate tuburile din lume nu-ți dau albastrul unei flori de inișor dacă nu-l ai în suflet.” Nicolae Grigorescu – fondatorul picturii române moderne, simbol național

“Sperăm să reușim să oferim o interpretare personală individuală fiecărei picturi, în funcție de privitor, oferind spectatorului imaginea completă a unei opere de artă, dar și fragmente noi, neobservate încă, astfel încât în fața ochilor admiratorilor să se desfășoare noi alternative și sensuri date de strălucirea spectaculoasă a Aurului sau Argintului. Și, trebuie să recunoaștem, este un sentiment foarte frumos să stârnești curiozitatea despre modul în care operele sunt realizate…”

O invitație deschisă de Transilvania Business și Cristina & Magdalena Stăicuț în universul unic și strălucitor al Ideologist Art (IA)!

Articol publicat în ediția print a TB cu nr. 122 (6-27 octombrie 2023)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Atlasul vinului românesc

Articolul următor

Meron, primul brand de cafea de specialitate din România care ajunge la Paris Fashion Week

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share