Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea Job Expo, un târg pe placul angajatorilor

Bihorenii aflați în căutarea unui loc de muncă au avut șansa de a-l găsi la Târgul locurilor de muncă Oradea Job Expo, care a avut loc vineri, 6 octombrie 2023, sub cupola Era Park.

La ediția de toamnă a târgului au participat 30 de angajatori, care au oferit 1.270 de joburi persoanelor interesate.

Angajatorilor li s-a alăturat și Școala Postliceală „Henri Coandă” Oradea care și-a prezentat oferta de cursuri de calificare și specializare.

 

Un târg pe placul angajatorilor

 

Ofertele companiilor au fost foarte variate, de la începători, fără experiență, la persoane cu înaltă calificare și studii superioare.

„Cei 30 de angajatori prezenți la târg oferă peste 1.270 de locuri de muncă, foarte multe destinate persoanelor cu studii superioare. Față de edițiile trecute, când erau oferite foarte multe locuri de muncă pe producție, acum a crescut numărul destinat celor cu studii superioare: pe inginerie, achiziții, IT, etc. Ca noutate, la această ediție participă Stihl, Inova, Dito Group, ATP Motors”, ne-a informat Andrada Buhaș, manager Marketing și Vânzări la Inform Media.

Companiile prezente la târg, multe dintre ele au mai participat și la edițiile precedente și sunt mulțumite, atât de organizare, cât și de CV-urile adunate în urma târgului.

 

Șanse pentru tineri

Unele dintre companii oferă internship-uri tinerilor, majoritatea dintre ei angajându-se ulterior în firmă.

„Organizăm și internship-uri pentru studenți, 80% dintre aceștia angajându-se după terminarea acestora. Oradea Job Expo este cel mai bun târg de joburi la care participăm și reușim să facem angajări în urma lui”, ne-a declarat Delia Cuc, reprezentant HR Plexus Service RO.

Tinerii primesc o șansă și din partea De’Longhi Salonta.

„Noi avem în desfășurare programul Academy la care participă tineri absolvenți, persoane fără experiență. Este un program de succes și așa reușim să ne găsim angajați pe care îi formăm noi”, a precizat Delia Tirla, specialist HR De’Longhi Salonta.

Tinerii fără experiență și studenții în ultimii ani de facultate au șanse de angajare și la Comau.

„Pozițiile noastre în principiu sunt în inginerie, pe proiectare. Găsim foarte greu candidați. Luăm și începători, avem și un program entry level, care durează 3 ani în care investim în special în studenții din anii terminali sau care au terminat recent facultatea”, ne-a informat Monica Ciursaș, specialist HR Comau.

Moga Tech Energy căuta oameni cu anumite specializări în domeniul electric, având în vedere că firma este implicată în activitatea de montare a panourilor fotovoltaice și electric up.

„Găsim foarte greu specialiști în domeniul nostru. Căutăm electrician construcții, instalatori panouri fotovoltaice, tehnicieni sisteme detecție, supraveghere video. Căutăm și tineri sau persoane care doresc să se reorienteze profesional. Asigurăm și pregătire profesională în cadrul societății. Nu ne limităm doar la cei cu experiență. Cel mai important este ca omul să-și dorească”, ne-a spus Ioana Moga, administrator Moga Tech Energy.

Pentru prima dată la Oradea Job Expo a fost prezentă compania Dito Group, care desfășoară o activitate mai de nișă.

„Noi avem un specific mai de nișă, care presupune deplasări. Toți angajații noștrii îi formăm la locul de muncă, pentru că noi facem mentenanță preventivă la infrastructura rutieră și aeroportuară. Suntem firma care a introdus în România acest tip de mentenanță și nu avem oameni specializați. Lucrăm în deplasări. Avem proiecte în toată țara și în Europa. Recrutăm continuu, doar oameni cărora li se potrivește acest tip de job, cu deplasări și perioade de odihnă”, ne-a declarat Delia Proca, marketing manager Dito Group.

Compania are în prezent 50 de angajați, dar are în plan să ajungă la 300 în perioada următoare.

 

La ediția de toamnă a târgului de locuri de muncă Oradea Job Expo, ediția a VII_a, și-au prezentat ofertele de angajare companiile: FinProm, Celestica, Vernicolor, Plastor, Golde Oradea, Plexus Services RO, Connectronics România, Sogefi Suspensions Eastern Europe, Axe Group România, De’Longhi, Limtex, Premagro, Faist Mekatronic, Rocomes, Comau, PGS Sofa&Co, MogaTech Energy, ATP Motors, Prohuman, Nidec, Dito Group, ClassFurn, Frescoverde, Madrugada, H.Essers, Teknia Oradea, Remarkt Magazine, Inova Internațional.

 

„Angajatorii preferă târgul nostru pentru că vin foarte mulți oameni țintiți. Mulți știu la care firmă vor să meargă și cu cine vor să discute. Deci, vizitatorii vin pregătiți”, a explicat Andrada Buhaș.

 

Târgul de locuri de muncă Oradea Job Expo este organizat de Inform Media Press SRL, editor al cotidienelor Jurnal Bihorean și Bihari Napló și al site-urilor de știri Bihon.ro și Erdon.ro, JobsOn.ro. Partenerul instituțional al târgului este AJOFM Bihor.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Retromobil Club Romania oferă un sfârșit de săptămână memorabil

Articolul următor

A început la USAMV Cluj-Napoca Transilvania Food Summit, ediția a III-a

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share