Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Retromobil Club Romania oferă un sfârșit de săptămână memorabil

Sfârșitul de săptămână 7-8 octombrie, va fi pentru pasionații de automobile de epocă din București, Zalău, Târgu Mureș și din întreaga țară prilej de a admira cele mai frumoase exemplare aduse de Retromobil Club Romania. Clubul a organizat un adevărat tur de forță prin țară anul acesta, străbătând teritoriul în lung și-n lat pentru a ajunge în municipiile și orașele României cu frumoasele pe patru roți.

Evenimentul de la Zalău, din 7 octombrie este organizat de Retromobil Club România filiala Sălaj în colaborare cu Asociația Retromobil Sălaj. Este un eveniment dedicat iubitorilor de vehicule istorice. Pot participa vehicule atestate istoric sau în curs de atestare cât și vehicule fabricate până în 1993.  Parada se va desfășura în Piața Iuliu Maniu.

Tot în 7 octombrie, la Retroparada toamnei de la Târgu Mureș își cheamă publicul la expoziția care va putea fi admirată în interiorul Cetății Medievale. Mureșenii vor avea parte de 50 de vehicule de epoca atestate ca vehicul istoric (în curs de atestare).

Sursă foto: Retromobil Club România

Retromobil Club Romania la București

Expoziția-eveniment inițiată în 2021 Socialistele Orașului  revine cu forțe proaspete la Opera Națională din București în zilele pe 7-8 Octombrie 2023 pentru a prezenta tuturor celor pasionați o nouă filă glorioasă din istoria fenomenului automobilistic al perioadei socialiste.
Ediția din 2023 a Socialistelor Orașului propune o selecție unică de autovehicule reprezentative pentru perioada 1947-1989 și urmărește prezentarea fenomenului automobilistic din epoca socialistă, inaugurată prin venirea tancurile sovietice în 1944, așa cum s-a desfășurat, cronologic, în trei perioade distincte și cu particularitățile fiecăreia:𝑆𝑡𝑎𝑙𝑖𝑛𝑖𝑠𝑚𝑢𝑙 (1947-1965), 𝐷𝑒𝑠𝑡𝑎𝑙𝑖𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎- 𝑑𝑒𝑚𝑜𝑐𝑟𝑎𝑡𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 (1965-1980), 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐶𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑠𝑚𝑢𝑙 𝐶𝑒𝑎𝑢𝑠̦𝑖𝑠𝑡 (1980-1989).
Temele sunt incitante. Vor fi abordate subiecte precum:
• Industria automobilului din R.S.R. în plin avânt- lansarea modelului ARO 244 de la expoziția EREN din 1969 de la care vom prezenta exemplarul cu numărul de serie 000001.
• Libertate pe 2 roți? Cetățenii republicii experimentează în premieră senzația de libertate odată cu apariția motoretelor în comerțul socialist. Prezentarea unei selecții de modele din anii ‘60.
• Luxul occidental al deplasărilor demnitarilor de partid din România socialistă. Prezentarea unor exemplare aflate în uzul demnitarilor din perioada socialistă.
• Limuzina oficială a președintelui Nicolae Ceaușescu. Drumul de la luxul capitalist al limuzinelor vestice la luxul limuzinei fabricate pe comandă la Câmpulung Muscel.
• Adrenalină pe 4 roți în România socialistă – o Dacia 1310 a echipei de Uzina Dacia câștigă locul 3 la Raliul Acropolis în 1985. Prezentarea unei replici.
• Automobilele cetățenilor republicii – modele occidentale cumpărate de privilegiații anilor ‘70 de la stat și cele cumpărate cetățenii de rând de pe liste de așteptare în anii ‘80.
• Mit sau realitate ? Microbuzul TV exportat în anii ‘80 în Germania Democrată primește rapid renumele de Teroarea din Carpați. Prezentarea unui exemplar ROCAR 14D care a călătorit din Grecia și până în îndepărtata Georgia din care s-a întors întreg.

Retromobil raid pe drumul vinului

După recentul  Raliul Memorial Giurgiu 1904, aflat la ediția aniversară cu numărul 25, Retromobil Club Romania organizează un un raid superb de 170 km printre podgorii și peisaje alese. Experiența contine o degustare de vinuri, turul cramei LacertA și o masă în plantația de viță de vie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O macara cu abur construită în 1938 va fi restaurată

Articolul următor

Oradea Job Expo, un târg pe placul angajatorilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share