Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A început la USAMV Cluj-Napoca Transilvania Food Summit, ediția a III-a

USAMV Cluj Napoca va fi timp de două zile capitala agriculturii europene. În perioada 6-8 octombrie se desfășoară cea de-a treia ediție a Transilvania Food Summit. La eveniment vor participa invitați de renume, care vor contribui la dezbateri pe teme de mare actualitate în agribusiness, producție alimentară durabilă, producție de băuturi, retail și HoReCa, dezvoltare rurală, economie circulară în contextul crizei economice globale.
La summit vor participa și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vor fi prezenți reprezentanți ai Comisiei Europene( DG Agri si DG Regio) și ai Parlamentului European, dar si ai COPA-COGEGA, structura ce reprezintă interesele fermierilor și ale cooperativelor la nivel european.

Transilvania Food Summit și-a propus obiective ambițioase

Transylvania Food Summit are ca obiectiv principal reunirea mediului academic, a mediului administrativ, a mediului de afaceri, a societății civile și specialiștilor din domenii cheie, care să-și expună strategiile privind consolidarea fermierilor români în lanțul agroalimentar, promovare produselor tradiționale romanești, promovarea tradițiilor culturale și gastronomice transilvane, creșterea încrederii consumatorilor în produsele alimentare romanești și în cele locale.

Participarea este largă și dovedește interesul pentru eveniment

Decidenți importanți de la nivel european și național vor fi prezenți la Transilvania Food Summit, în Campusul USAMV Cluj Napoca.
Reprezentanți ai Comisiei Europene, ai structurilor de conducere a Asociațiilor și Cooperativelor din Europa, cele mai mari federații de asociații și cooperative din România, Universități si Institute de Cercetare de top, GAL-uri și primării din Transilvania, vor fi alături de fermieri și producători, reprezentanți HoReCa și retail.
De asemenea o secțiune aparte va fi dedicată agriculturii ecologice.
Ediția a III-a, a fost deschisă în 6 octombrie, în Aula Magna „Mihai Șerban”, de coordonatorul evenimentului, Prof. dr. Adrian Oros – prorector Relația cu mediul socio-economic, și de către rectorul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi. Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Guvernul Ludovic Orban a îmbrăcat un frumos port popular cu această ocazie.
Tot a azi a fost deschis Târgul de produse tradiționale locale al Asociației Meșterilor Populari Clujeni. La standurile USAMV Cluj-Napoca, sunt expuse brânzeturi și mezeluri de la Ferma Cojocna – USAMV Cluj-Napoca, vinuri de la Stațiunea viticolă Vinea Apoldia Maior – USAMV Cluj-Napoca, alături de legume și fructe de sezon, plante ornamentale și trandafiri din colecția Stațiunea de Cercetare Horticolă – USAMV Cluj-Napoca.

Conferințele summitului de la Cluj-Napoca

 

 • Sisteme alimentare durabile locale – Legături rural-urbane. Lanțurile scurte alimentare. Rolul Grupurilor de Acțiune Locală (GAL),
 •  Inovare și cercetare in agricultura
  Aplicațiile testării genomice in managementul resurselor genetice animale si în trasabilitatea alimentelor – CSI Dr Ing. Valentin Adrian Bâlteanu,
 •  Afaceri inovatoare agroalimentare.
  Rolul parteneriatelor și a cooperativelor în consolidarea și facilitarea prezenței pe piață a producătorilor și procesatorilor,
 • Promovarea produselor agro-alimentare românești. Scheme de calitate europene( IGP, DOP, STG) și scheme de calitate naționale. Prezenta alimentelor romanești în lanțurile HoReCa și retail,
 • Perspectivele agriculturii ecologice în România și Europa, Planul Național de Acțiune pentru Dezvoltarea Producției Ecologice,
 •  Dezvoltarea rețelei AKIS în zona montana,
 • Oportunități de finanțare pentru tinerii antreprenori din agricultură,
 • Patrimoniu gastronomic,
 • Simbolistică și heraldică in promovarea regională a produselor agroalimentare.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea Job Expo, un târg pe placul angajatorilor

Articolul următor

Turneul muzical româno-japonez se pregătește pentru concertul de la Ateneul Român

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share