Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turneul muzical româno-japonez se pregătește pentru concertul de la Ateneul Român

În plină desfășurare a Turneului de muzică clasică româno-japonez, muzicienii invitați de Romanian Music Society in Japan și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România vor susține azi un concert la Centrul Cultural Arcuș din Sfântu Gheorghe, urmând ca mâine, 7 octombrie, de la orele 19:00, să concerteze în Sala Mică a Ateneului Român din București.

Prima etapă a turneului s-a desfășurat ieri, 5 octombrie, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov. Cei trei muzicieni susțin azi, 6 octombrie al doilea concert, urmând ca turneul să se încheie cu întâlnirea cu publicul meloman din București.

Izuru Hara, mezinul de aur al turneului muzical româno-japonez

Izuru Hara s-a născut în Japonia în anul 2013. Cu toate că este încă la începutul călătoriei sale muzicale, Izuru a reușit să impresioneze pe toată lumea cu pasiunea și talentul său pentru pian.
Încă de la vârsta de cinci ani, Izuru a început să studieze pianul și a dat dovadă de un potențial muzical remarcabil. Cu perseverență și dedicare, a reușit să câștige premiul de bronz la a VI-a ediție a Concursului Muzical Junior Akasaka, la divizia A-3, în anul 2023.
Izuru studiază sub îndrumarea lui Kyoko Ogawa, un mentor cu experiență care îl ghidează în călătoria sa muzicală. La doar câțiva ani de la începutul său în lumea muzicii clasice, Izuru a început să exploreze cu versatilitate și genul jazz, demonstrând dorința de a experimenta sunete și tehnici muzicale noi.
Pe lângă eforturile sale susținute în studiu, Izuru a avut o serie de apariții notabile pe scenă. În anul 2020, a susținut un concert de toamnă, interpretând la a XXI-a ediție a Poveștii Pianului Tuturor. De asemenea, a obținut calificări regionale pentru Concursul Burgmuller, confirmându-și abilitățile în interpretarea muzicii clasice.
În anii următori, Izuru și-a continuat ascensiunea în lumea muzicii. În anul 2021, a participat la Finala regională a celui de-al 40-lea Concurs Clasic Junior din Japonia, a strălucit la Concertul de primăvară și a luat parte la Concursul de Pian PTNA, clasa A1, ediția a 45-a.

Planuri noi pentru Izuru Hara

Anul 2022 a adus noi oportunități pentru Izuru, care a susținut un recita la Concertul de primăvară și a participat la a XXIII-a ediție a Poveștii Pianului Tuturor.
Este cu adevărat inspirațional să vedem un tânăr talentat precum Izuru Hara că îți urmează pasiunea și atinge realizări remarcabile în lumea muzicii, încă de la această vârstă fragedă. Cu siguranță, viitorul său în muzică este promițător, iar sunetele pe care le creează vor continua să încânte inimile publicului său.

Andreea Ioana Nistor și vioara ei fermecată

Andreea Ioana Nistor este o violonistă talentată, absolventă a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București. Acolo și-a dezvoltat pasiunea pentru vioară sub îndrumarea profesorilor de excepție precum Alexandra Acatincăi și Remus Azoiței. Cu un început muzical la vârsta de doar 6 ani, sub îndrumarea profesorului Marius Lăcraru, Andreea a parcurs un drum impresionant în lumea muzicii.
Realizările sale muzicale includ numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, evidențiindu-se prin Premiul III la Olimpiada Națională în 2019 și Premiul II în 2012. În 2021, Andreea a obținut chiar Premiul I la prestigiosul Concurs Internațional „Rezonante Sonore”.
Cu fiecare recital, Andreea a încântat audiența în orașe precum București, Sibiu, Brașov, Frankfurt, Stuttgart și Heidelberg.
Mai mult decât atât, Andreea Nistor a avut onoarea de a cânta pe una dintre viorile lui George Enescu în cadrul unui concert de ziua porților deschise la Liceul George Enescu.
Viitorul său muzical se anunță încântător, deoarece a fost admisă la studiile la Royal College of Music din Londra, o instituție renumită la nivel mondial pentru educația și pregătirea de excepție în domeniul muzical. Sub îndrumarea profesorilor de acolo, ea va avea ocazia să-și dezvolte abilitățile și să-și exploreze potențialul artistic.
Cu pasiunea ei pentru muzică și cu oportunitățile care i se deschid, ne așteptăm cu nerăbdare să vedem cum va continua să îmbogățească lumea muzicală și să ne încânte cu interpretările sale.

Silvana Chu, privighetoarea din Țara Soarelui Răsare

Silvana Chu este o artistă de excepție care a strălucit în lumea operei. Cu un masterat în muzică de la Manhattan School of Music, Silvana Chu și-a demonstrat talentul într-o serie de performanțe notabile și a câștigat recunoașterea la nivel internațional.
Unul dintre primele sale momente de succes a fost câștigarea premiului al III-lea din partea New Jersey Alliance of Performing Artists, ceea ce a reprezentat un început promițător în cariera sa. Însă, momentul cel mai memorabil a venit în 2018, când Silvana a câștigat premiul I și premiul special în divizia vocală la The Romanian International Music Competition in Japan.

De la Tokyo la New York

În anul următor, în 2019, Silvana a continuat să cucerească publicul japonez cu performanțe la Tokyo Bunka Kaikan și la Takanawa Ward Center Hall. De asemenea, a susținut un recital vocal solo impresionant la Ambasada României din Tokyo și a fost recunoscută cu premiul „Expoire” la Concursul Internațional de Muzică din Osaka, atât în categoria Art Song, cât și în cea de Musical.
Pandemia nu a oprit pasiunea și dedicarea Silvanei față de muzică. Ea a interpretat rolul „A doua doamnă” într-o producție virtuală de operă intitulată „Flautul fermecat” împreună cu The Lighthouse Opera Company din New York City. Mai mult, a susținut un recital vocal virtual în Hong Kong, adaptându-se la noile realități.
Pe lângă acestea, Silvana a avut onoarea de a participa la premiera unei opere recent scrise, „The Threshold of Brightness”, compusă de talentata iraniană Niloufar Nourbakhsh, în colaborare cu Beth Morrison Projects la National Sawdust din New York City.
În 2023, Silvana a adus în lumină o altă operă italiană contemporană, „Furiosus”, compusă de Roberto Scarcella Perino, într-un concert la Merkin Hall Lincoln Center. De asemenea, a impresionat publicul în calitate de solistă alto în Bach-St. Mark Passion la St. Peter’s Church din New York City.

O carieră bogată

Cu o varietate impresionantă de roluri de operă în portofoliul său, inclusiv personaje memorabile precum „Suzuki” în „Madama Butterfly”, „Cherubino” în „Nunta lui Figaro” și „Gertrude” în „Romeo și Julieta”, Silvana a demonstrat versatilitatea sa ca artistă și profunzimea abilităților vocale.
În plus, Silvana Chu a avut privilegiul de a fi invitată să interpreteze în producții importante, cum ar fi „Mass for the Future”, o creație recentă a compozitorului George M. Atwell, într-o producție video.
În toamna acestui an, o așteaptă o nouă provocare ca solistă mezzo în „Requiem-ul” lui Maurice Duruflé, la St. Peter’s Church din New York City.
Silvana Chu este o prezență strălucitoare pe scenele din întreaga lume, iar performanțele sale impresionante continuă să încânte și să inspire publicul.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A început la USAMV Cluj-Napoca Transilvania Food Summit, ediția a III-a

Articolul următor

Despre finanțări nerambursabile, educație financiară și digitalizare la SAS Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share