Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Despre finanțări nerambursabile, educație financiară și digitalizare la SAS Timișoara

Seria de conferințe „Secretele Antreprenorului de Succes” (SAS) a continuat cu ediția a cincea la Timișoara. Sala de conferințe a Best Western Plus Lido a fost gazda evenimentului din 3.10.2023, organizat de IMM Club.

Vorbitorii prezenți la Timișoara au acoperit o paleta largă de teme de interes pentru mediul antreprenorial, cum ar fi: finantarea afacerii, programe BERD pentru IMM-uri, finanțări nerambursabile, soluții smart pentru HR, digitalizare, instrumente de monitorizare a evoluției afacerii, recuperarea creanțelor, educație financiară, etc

Antreprenorul secret

Mihai Tătăran

Ca de fiecare dată, evenimentul a început cu „Povestea unui antreprenor de succes” în care este invitat un antreprenor local a cărui identitate este ținută secretă până la momentul evenimentului. În cele 4 evenimente anterioare au fost invitați în cadrul secțiunii „Povestea unui antreprenor de succes” Dan Pavel (Benvenuti) la Oradea, Mariel Petric (KangooPack) la Alba Iulia, Stefan Ecxarcu (Global Archive Management) la București și Dan Pitic (Perpetuum) la Cluj-Napoca.

La Timișoara, antreprenorul secret a fost Mihai Tătăran, CEO și fondator Avaelgo. Acesta, a împărtășit celor prezenți în sală povestea evoluției lui de la primii pași în antreprenoriat până la succesul în afaceri. Conform celor spuse de Mihai „inițial eram just a bunch of kids having fun, adică eu și câțiva colegi făceam proiecte.” Nu a fost deloc un drum lin, dar pasiunea pentru ceea ce face și principiile deprinse din sportul de performanță l-au ajutat să treacă peste momentele dificile.

Astăzi, Avaelgo este o afacere consolidată care furnizează servicii personalizate de dezvoltare de software care este „într-o intenție foarte serioasă de a vinde către un fond de investiții”. Până să ajungă în această intenție serioasă de vânzare, Mihai a implementat „un sistem de benchmarking forțat” putând mai multe discuții de vânzare fără a fi fost interesat să vândă.

„A îmbina aroganța în sens pozitiv cu umilința în sens pozitiv e cheia succesului în vânzarea unei afaceri”, crede Mihai Tătăran.

Discuții pe teme de business

La evenimentul de la Timișoara specialiști și antreprenori din diverse domenii au oferit informații și soluții utile pentru cei prezenți.

Ioana Silvia Frențiu și Liviu Sav

Ioana Silvia Frențiu, Analyst SME Finance & Development în cadrul BERD, a prezentat programul dedicat IMM-urilor, prin care companiile românești eligibile au posibilitatea de a obține sprijin financiar și asistență pentru implementarea proiectelor de consultanță. Este un program prin care IMM-urile pot obține 70% din valoarea proiectelor de consultanță, procedurile de depunere a proiectelor și de decontare fiind relativ simple și rapide.

Kiraly Ingrid, director regional V, NV la GoodWill Consulting a prezentat oportunitățile de finanțări nerambursabile pentru afacerile din regiunea Vest.

Ariana Stan, Regional sales manager TBI Bank a adus în atenția celor prezenți produsele și soluțiile de economisire și creditare ale băncii, dar și informații despre parteneriatele cu comercianții din România cu ajutorul cărora aceștia pot să ofere propriilor clienți posibilitatea de a achiziționa produse și servicii cu credite TBI.

Delia Deliu

Delia Deliu, lector universitar doctor, expert contabil și auditor, a adus în discuție provocările profesiei contabile în contextul digitalizării. Ea a menționat că, conform studiului realizat de Accounting Today în 2020 probabilitatea ca profesia contabilă de a fi digitalizată și automatizată de noile tehnologii este de 98%. Această realitate pune o presiune foarte mare pe contabili, care vor fi obligați să se readapteze la noile tehnologii și cerințe.

Bogdan Gherghe, digitalisation delivery specialist la Blacksys a abordat strategia de digitalizare a afacerilor dintr-o perspectivă integrată, iar apoi a evaluat riscurile la care sunt supuse afacerile pe drumul către digitalizare și a recomandat celor prezenți să apeleze la soluții adaptabile și flexibile.

Melinda Morariu, CEO BRIDGE-to-INFORMATION (B2I.app) a prezentat o modalitate simplă, facilă, convenabilă și interactivă de monitorizare a evoluției cheltuielilor și veniturilor  dintr-o afacere. Soluția prezentată poate fi adaptată la oricare din softurile de contabilitate prezente pe piața din România.

Claudiu Popovici, avocat, a menționat modalitățile prin care pot fi recuperate creanțele comerciale și mai ales soluțiile de a evita situația de a avea creanțe neîncasate la termen.

Remus Mihai Hîrceagă, expert în reducerea costurilor la Expense Reduction Analysts – Global a prezentat beneficiile sistemului „NO SAVING, NO FEE”, iar Ovidiu Coruțiu, expert contabil și antreprenor în zona financiar-contabilă și IT, a adus în atenția celor prezenți o multitudine de soluții de digitalizare a contabilității IMM-urilor.

Radu Moisescu, Corporate Relationship Manager, a insistat pe dezechilibrul din zona de business din România dintre economisire și creditare, accentul afacerilor românești fiind pe creditare.

În încheiere, Mădălin Mărgan, antreprenor și strateg în Digital Health a prezentat provocările și problemele pe care le întâmpină start-up-urile high-tech din România, și anume dificultățile în atragerea de talente, dar și cele legate de internaționalizare. Pe de altă parte, Mădălin a menționat că ecosistemul de start-up high-tech din România este bine închegat și a povestit inclusiv despre procesul de atragere a unei investiții prin intermediul platformei Seedblink.

Evenimentul a fost moderat de Liviu Sav, FCCA.

Ultimul eveniment din seria „Secretele Antreprenorului de Succes” în 2023 va avea loc pe 21 noiembrie la Iași.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turneul muzical româno-japonez se pregătește pentru concertul de la Ateneul Român

Articolul următor

Pentru a restaura Castelul Teleki din Gorneşti s-au cheltuit deja cele 4,6 milioane de euro din PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share