Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A început recepția tehnică la noul Spital de Oncologie din Arad

Noul spital oncologic din Arad a fost finalizat, iar acum este la capitolul de recepționare a lucrărilor. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 16 milioane de lei (TVA inclusă), din care 13 milioane reprezintă finanţarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală, diferența fiind asigurată de către Consiliul Judeţean Arad, din bugetul propriu.

Spitalul de Oncologie va avea 50 de paturi pe o suprafață construită desfășurată de aproximativ 3.500 metri pătrați.

„Am început astăzi recepția lucrărilor de la Spitalul de Oncologie din Arad. Este o clădire istorică pe care Consiliul Județean Arad a salvat-o de la degradare și am restaurat-o în exterior și, prin noua destinație, aceea de spital, aș putea spune că am reconstruit-o în interior, cu tot ceea ce înseamnă cerințele unui corp de spital modern. Este al treilea spital nou construit de Consiliul Județean Arad, în ultimii ani, și nu cred că sunt multe alte județe în țară unde să se poată spune asta. Ne-am concentrat efortul pe Oncologie fiindcă ocupăm un îngrijorător prim loc în țară la îmbolnăvirile de cancer și era nevoie de un spital nou”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Potrivit acestuia, pasul următor, în acest domeniu, este o secție de radioterapie, pe care CJ Arad a depus o solicitare de finanțare din fonduri europene, dar care este printre proiectele rămase în rezervă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centru de arte performative, sală de spectacole, concepte de young entertainment și design family-friendly, în proiectul de reconversie urbană a platformei industriale Carbochim

Articolul următor
Cristian Ghinea

Bosch, Continental și NXP vor face cercetare și producție de semiconductori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share