Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campusul universitar al Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara are contract de finanțare de peste 20 milioane euro

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan și ministrul Educației, Ligia Deca au semnat un contract de finanțare pentru Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara. Proiectul privește realizarea unui campus de peste 20 de milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Evenimentul a avut loc la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, 9 octombrie 2023.

Proiectul pentru finanțare a fost depus de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara. Acest consorțiu a fost constituit special în acest scop și format din 31 de parteneri. Universitatea Politehnica Timișoara este lider de proiect. Alături de UPT sunt Primăria Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, șapte unități de învățământ preuniversitar de nivel liceal, 16 companii și trei asociații ale mediului de afaceri.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan

Efortul depus pentru realizarea proiectului pentru campusul dual este o dovadă că interesele învățământului și ale pieței muncii pot aduce roade eficiente atât viitorilor elevi și studenți, cât și municipiului.

„Am așteptat cu nerăbdare acest moment pentru  care a fost depusă o muncă foarte elaborată. Aș vrea să mulțumesc colegilor din universitățile partenere, Inspectoratului Școlar al Județului Timiș, Primăriei Timișoara, care a pus terenul la dispoziție și a răspuns foarte prompt solicitărilor noastre și s-au implicat active în derularea proiectului, și, nu în ultimul rând, celor 16 firme partenere pentru tot efortul depus în acest proces. E un moment important noi, fiindcă setează învățământul dual în România, iar Universitatea Politehnică Timișoara este lider în acest proiect, fiind partener și într-un alt proiect similar, la Arad, tocmai pentru expertiza pe care o avem în acest domeniu. Putem acum realiza o rută curriculară completă, până la nivel de doctorat inclusiv” a afirmat Rectorul UPT.

Ministrul Educației, Ligia Deca apreciază modelul de parteneriat

„Mă bucur că putem semna astăzi contractul de finanțare pentru Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, având ca lider de proiect Universitatea Politehnica Timișoara, având ca sprijin întreaga Alianță Timișoara Universitară. Mă bucur și pentru prezența colegilor care reprezintă învățământul preuniversitar, cât și a reprezentanților companiilor, angajatori care fac parte din acest consorțiu ce are ca scop apropierea mediului educațional de nevoile pieței muncii. E un parteneriat model din punct de vedere al coagulării tuturor forțelor care pot să facă din ruta duală completă un punct de atracție al învățământului românesc. Ruta duală completă reprezintă una dintre reformele principale ale noului pachet legislativ România Educată, în ideea recredibilizării formării pentru meserii, de oferire a unui orizont profesional cât mai înalt celor care aleg ruta de formare tehnologică duală”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Campusul de educație duală

Campusul urmează să fie construit pe strada Orion, în Calea Buziașului. Terenul ales are circa 30.000 de mp și aparține Primăriei Timișoara. Mediul academic și economic local și regional, precum și elevii interesați să învețe o meserie vor beneficia de acest spațiu modern de cazare. Scopul acestui campus este de a apropia oferta forței de muncă calificată de nevoile reale de pe piața forței de muncă.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul de plăcuțe de frână TMD FRICTION a achiziționat prin licitație peste 13 hectare în Caransebeș

Articolul următor

„Ziua gastronomiei și a vinului românesc”, marcată în Cetatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share