Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IQ Digital a ajuns la sezonul șase a poposit la Timișoara

Conceptul hybrid media IQ Digital este creat de UPGRADE 100 în parteneriat cu George Pentru Afaceri – o inovație BCR și Vodafone, partener tehnologic. După cinci sezoane anterioare, IQ Digital a adus la Timișoara abordarea sa 100% originală. Organizatorii au oferit IMM-urilor din România resurse valoroase și practice de know-how de la experți în digitalizare și tehnologie globali și locali, instrumente utile pentru accelerarea digitalizării în business, dar și oportunități de networking și new business.

IQ Digital nu poate fi definit într-o singură formă: conceptul îmbină elemente din televiziune, digital video, online content, radio – podcasting, dar și formate tip training-uri și mari evenimente de business.

O zi intensă, cu speakeri și invitați internaționali, a adunat în sala Teatrului Național “Mihai Eminescu”, peste 800 de antreprenori, experți în tehnologie, oameni de business, startupuri din regiunea de vest și investitori – la care se adaugă autorități publice și personalități din zona academică.
Dezbaterile locale din cadrul IQ Digital Summit au fost un prilej extraordinar de a vedea ce funcționează, ce nu și ce mai trebuie făcut pentru ca mediul de business să scaleze rezultatele în comunitățile locale.

SEZONUL 6

IQ Digital Timișoara fost organizat ca summit și filmat la Opera și Teatrul Național “Mihai Eminescu” TIMISOARA în 5 octombrie 2023.

Evenimentul a fost deschis de Dragoș Stanca, fondator Upgrade 100.  Au fost invitați printre alții, Bruce Daisley, fost vicepreședinte Twitter, responsabil cu dezvoltarea business-ului rețelei sociale din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) și Thomas Kolarik, vicepreședinte IT & operațiuni la BCR.

Au urcat pe scena IQ Digital Summit de la Timișoara:
– Dragoș STANCA – fondator Upgrade 100
– speakerii internationali Bruce DAISLEY (ex-vicepreședinte Twitter) și John SANEI (Business Strategist and Best-Seller Author, South Africa) și Richard MULHOLLAND (Speaker din Africa de Sud, autor a trei cărți de strategie de business și fondator al Missing Link )
– Excelența Sa Reuven AZAR, Ambasadorul Israelului în România
– Thomas KOLARIK, Vicepreședinte BCR
– Ana Maria POPA, Vodafone România
– Florin DRĂGAN, Rectorul Universitatea Politehnica Timișoara
– Dominic FRITZ, Primarul Timișoarei
– Bogdan GRUIA-IVAN, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării
– Sorin MAXIM, Director ADR Vest
– Adrian DRAGOMIR, fondator Termene.ro și StartAI.ro

Bruce Daisley

„Va fi o reflecție asupra modului în care platformele digitale încă învață și se dezvoltă și care vor fi implicațiile pentru noi toți. Voi începe mai întâi cu munca. Cum se integrează IA în instrumentele Google și Microsoft și ce ar putea însemna aceasta pentru locurile noastre de muncă. Apoi mă voi uita la alte produse precum YouTube, TikTok pentru a reflecta la ceea ce fac oamenii cu timpul lor. Voi încheia gândindu-mă la 5 lecții cheie pentru oricare dintre noi ca lideri”, a prezentat pentru IQ Digital Bruce Daisley, ex-vicepreședinte Twitter/Ex-YouTube.

La eveniment au participat rectorul Universității Politehnice Timișoara, Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

„Problemele apar între cetățeanul fizic și cel virtual, unde, în unele cazuri, dacă populația nu e educată în ceea ce înseamnă digitalizare, indiferent de câte instrumente vom pune la dispoziție, aceștia nu se vor digitaliza. Aici pot interveni parțial universitățile, dar mai mult învățarea continuă, care poate fi făcută în universități, în companii”, a subliniat Florin Drăgan, rectorul UPT.

Primarul municipiului Timișoara a rememorat evoluția tehnologică.

„Acum toată lumea are email. Am spus: acum nu ne mai trimitem între noi adrese interne, că așa se făcea în 2020. Acum trimitem emailuri. Am început cu lucruri mici: am introdus carduri personalizate pentru imprimante. Până atunci, fiecare avea în birou o imprimantă. În 3 luni a scăzut volumul de hârtie folosită în primărie cu 50%. Apoi am trecut de la o centrală analogică de telefonie la una digitală și am văzut câți cetățeni sună și de câte ori se răspunde la telefon”, a spus Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

IQ Digital în primele 6 sezoane

Conceptul hybrid a crescut de la an la an, de la oraș la oraș, adaptându-se specificului fiecărei localități-gazdă, dar și contextului național.

SEZONUL 1

Primul sezon, care a avut loc în noiembrie 2021 – aprilie 2022 a fost realizat și difuzat exclusiv în format TV + YouTube.

SEZONUL 2

Primul eveniment cu public, desfășurat  în mai – iulie 2022 a fost organizat și s-a filmat la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași

SEZONUL 3

Noiembrie 2022 – ianuarie 2023 a adus pentru a treia oară IQ Digital, având în centrul atenției comunitatea IMM și tech din Brașov la un eveniment desfășurat și filmat la Teatrul „Sică Alexandrescu” din oraș.

SEZONUL 4

Februarie – aprilie 2023 a adus sezonul 4, difuzat exclusiv TV și online și a tratat un subiect specific, și anume fondurile PNRR pentru digitalizarea României.

SEZONUL 5

A fost lansat în 14 iunie 2023 la Teatrul Național și Opera Națională din Cluj. Cel mai amplu eveniment cu public organizat de IQ Digital a fost realizat în parteneriat cu The European Digital Innovation Hub în Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Caransebeșul are autorizația de construcție pentru bazinul de înot de 20 de milioane lei

Articolul următor

Triplu eveniment de artă fotografică în Cetatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share