Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Triplu eveniment de artă fotografică în Cetatea Oradea

Centrul pentru Cultura și Civilizația Gustului din Cetatea Oradea a găzduit duminică, 8 octombrie 2023, vernisajul expoziției, festivitatea de decernare a premiilor Concursului internațional de artă fotografică „Via, vinul și bucuria de a trăi” și lansarea albumului omonim.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Internațională Euro Foto Art în parteneriat cu Summit Agro România, respectiv Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinului „Millesime” sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (recunoscută de UNESCO).

Patricia Știrbu a sponsorizat tipărirea albumului fotografic

„Vernisajul expoziției internaționale de artă fotografică «Via, vinul și bucuria de a trăi» și lansarea albumului omonim, ne dorim să fie un regal al toamnei, al artei fotografice. Al viței de vie și vinului. Al viti-viniculturii. Un regal artistic în spiritul binefacerilor strugurilor și vinului. Al întâlnirii într-o poveste – salon-album al clipelor surprinse de iubitorii de vie și vin”, a precizat dr.ing. Patricia Maria Știrbu, președintele Summit Agro România, Bulgaria, Adria și Republica Moldova în deschiderea evenimentului.

La eveniment a fost prezent și profesorul Dorin Popa, președintele Asociației pentru Cultura și Civilizația Vinului „Millesime”, personalitate marcantă în lumea vinului din România, care a primit în 23 septembrie Colanul de Aur și Diploma de Onoare – cea mai înaltă distincție a Federației Internaționale a Confreriilor Bahice din Paris, premiu oferit pentru prima dată în România.

„Vreau să-mi exprim în primul rând bucuria; bucuria pentru acest moment și, mai mult de atât, mulțumirea pentru acest moment. Prima mulțumire ar fi de fapt pentru doamna Patricia Știrbu, pentru care, acest moment și anvergura lui i se datorează. Pentru că acest moment și această minunată carte a apărut datorită susținerii sale”, a spus Dorin Popa.

La rândul său, domnul Ștefan Toth Istvan, președintele Asociației Internaționale Euro Foto Art, a mulțumit Patriciei Știrbu pentru sprijinul acordat.

„Acest salon internațional de artă fotografică, organizat în premieră națională, a fost o provocare pentru artiștii fotografi care, în paralel cu realizarea fotografiilor pentru concurs, au fotografiat întocmai, pe lângă povestea viței de vie și a vinului, bucuria acelora care au savurat gustul deosebit al acestuia”, a subliniat Ștefan Toth Istvan.

Premii

La finalul vernisajului, președintele Asociației Euro Foto Art a decernat premiile câștigătorilor.

La Concursul internațional de artă fotografică „Via, vinul și bucuria de a trăi” au fost validate 144 de fotografii trimise de fotografi din opt țări, juriul neavând deloc o misiune ușoară în stabilirea ierarhiei câștigătorilor.

Premiul I

Otos Andras (SRB) – Ciclul: Consacrarea vinului nou

Premiul II

Hos Norbert (SRB) – colecția personală

Premiul III

Mariana Scubli (RO) – Vinul unui cavaler

Premiul de excelență “Millesime”

Yarema Protsiv EFIAP, ED.ISF (USA) – Delicios

Premiul de excelență EFA

Norba Volodimir (UA) – colecția personală

 

Medalii

Medalia de aur “Carol Pop de Szathmari”

Atsushige Kawano (JP) – Cum se bea vinul

Medalia de argint “Carol Pop de Szathmari”

Paul Bock (SUA) – colecția personală

Medalia de bronz “Carol Pop de Szathmari”

Cătălin Vezetiu (RO) – colecția personală

 

Plachete “Carol Pop de Szathmari”

Călin Rucsandra EFIAPg (RO) – colecția personală

Radu Gabor (RO) – colecția personală

Ahmed Mohamed Hassan EFIAP/s, EPSA (EG) – colecția personală

Iurie Foca (MD) – colecția personală

Nora Maher (EG) – colecția personală

Duban Dorina (UA) – colecția personală

Szabo Geza (RO) – colecția personală

Veaceslav Bruma (MD) – colecția personală

 

Evenimentul a fost presărat cu momente muzicale de excepție susținute de către maestrul Thurzó Sándor József la violă și renumiții artiști ai Rock Filarmonica Oradea – Alexandrina Chelu-Schorr (voce) și Florian Chelu Madeva (chitară).

Manifestarea s-a încheiat cu o cină și o degustare de vinuri de la Crama Corbuț, organizată cu ocazia deosebită a Zilei gastronomiei și a vinului românesc.

Expoziția va putea fi vizitată în Centrul Euro Foto Art din Cetatea Oradea până în data de 2 noimebrie 2023, precum și pe site-ul: www.eurofotoart.com/efa-events.

Summit Agro România aparține Sumitomo Corporation, companie globală japoneză leader Fortune 500, ce activează în domenii diverse precum: finanțe, asigurări, comerț, produse chimice și electronice, servicii pentru îmbunătățirea stilului de viață etc.

Summit Agro România are ca principal obiect de activitate comerțul cu produse pentru protecția plantelor, produse pentru combatere biologică, biostimulanți și fertilizanți, oferind din anul 2021 și servicii de consultanță în asigurarea culturilor cu pachete personalizate, chibzuite.

Printre mărcile cele mai cunoscute, comercializate în România de compania Summit Agro se remarcă: insecticidele Mospilan 20 SG/Krima 20 SG, Inazuma, Trika Expert, fungicidele Cyflamid 5 EW, Zetanil/Lieto, erbicidele Click Pro, Pledge 50 WP, fertilizanţii Fertigofol Ultra, Sulfomax Fluid şi produse din gama BIO Seipro: insecticidul NoFly, precum și biostimulanții și fertilizanții foliari Kaishi, Shigeki.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IQ Digital a ajuns la sezonul șase a poposit la Timișoara

Articolul următor

CFR introduce în circuit 37 de trenuri electrice de viteză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share