Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rezultatul licitației pentru lotul 1 Boița- Avrig- Mârșa din A13 Sibiu – Făgăraș nu a fost contestat. Se va semna contractul

Sursă foto: Economedia

Constructorul turk Makyol este în măsură acum să semneze contractul pentru lotul 1 Boita – Avrig-Marsa, parte din Autostrada A13 Sibiu-Fagaras. Aceeași companie a semnat deja contractele pentru loturile 3 Arpașu de Jos și Sâmbăta și 4 Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș.

Lotul 1 va conține o serie de lucrări de artă de-a lungul celor 14 km, adică 23 de poduri și viaducte. Un viaduct dintre acestea va avea o lungime de 911 metri cu o complexitate ridicată, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Anunțul privind desemnarea Makyol fusese transmis în 22 septembrie, iar după cele 10 zile, care este termenul legal pentru depunerea contestațiilor, nu a fost înregistrată nicio contestație, potrivit portalului Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Lotul 1 Boița- Avrig- Mârșa

„CNAIR a desemnat astăzi câștigătorul pentru proiectarea și execuția tronsonului 1, Boița- Avrig- Mârșa (DJ105G) în lungime de 14,25 km.

Constructorul turc are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor. Valoarea contractului finanțat din Programul Transport este de 1,89 miliarde lei fără TVA.

În cadrul acestui contract, Antreprenorul va trebui să construiască 6 viaducte și 17 poduri- printre care un viaduct în lungime de 911 m, de o complexitate tehnică ridicată. Mai exact: Viaductul Nod Boița pe breteaua 3 peste DN 7, breteaua 1 și breteaua provizorie de descarcăre în DN7”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Cristian Pistol, directorul CNAIR, informează despre Lotul 2

Pentru Lotul 2, Avrig-Mârșa (20 km.) noul termen din SEAP pentru pentru a desemna constructorul este prelungit până în 31 octombrie. Anunțul este așteptat pentru săptămâna viitoare, cel mai probabil. Cristian Pistol, directorul CNAIR, a transmis în 6 octombrie că foarte curând urmează desemnarea pentru lotul 2 Avrig – Mârșa (20 km).

„Până în acest moment am mai semnat contractele pentru proiectarea și execuția tronsoanelor 3 și 4 ale autostrăzii Sibiu – Făgăraș (68,04 km), finanțate de asemenea prin PT:

– 17,61 km – Tronsonul 3: Arpașu de Jos DN 1 – Sâmbăta de Sus. Contract semnat cu Makyol Insaat Sanayi Turizm VE,

– 16,26 km -Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș și drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

Contract semnat cu Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS – Yapi Merkezi Insaat VE Sanayi AS. În perioada imediat următoare vom desemna si câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a tronsonului 2, Avrig-Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km”, a transmis Cristian Pistol.

Autostrada Sibiu-Făgăraș

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier.

Tronsonul 1 Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa, lungime 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei.

Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde lei.

Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov).

Pentru secțiunea II Făgăraș – Brașov (48 km)  CNAIR semnase în august 2021  cu SEARCH contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (termen doi ani).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

P3 Logistic Parks, tranzacții pentru peste 107.000 mp în S1

Articolul următor

Festivalul Milano Fashion a avut o româncă în juriu, Georgeta Furdui, designer Mavaro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share