Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au început lucrările la parcarea supraetajată și noul ambulatoriu al Spitalului Județean de Urgență Bihor

Infrastructura medicală și parkingul aferente Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor de pe str. Gh. Doja vor fi modernizate și completate prin construirea în imediata apropiere a unei parcări supraetajate cu un total de 516 locuri și a unui ambulatoriu.

Primarul Florin Birta a susținut marți, 10 octombrie, o conferință în teren cu ocazia demarării lucrărilor la cei 380 de piloți forați necesari pentru realizarea celor două obiective importante.

Lucrările din zonă au început cu pregătirea terasamentelor, devierea rețelelor de utilități, asigurarea rezervei de incendiu și a postului de transformare a spitalului.

„Problema locurilor de parcare pentru aparținătorii celor internați în Spitalul Județean se va rezolva o dată cu finalizarea acestei investiții. În ceea ce privește ambulatoriul, toate cabinetele medicale din vechiul ambulatoriu vor fi mutate în noul ambulatoriu, iar actuala clădire va fi transformată în locuințe pentru medicii rezidenți care activează în Spitalul Județean, cu scopul de a le oferi condiții în plus pentru a rămâne în sistemul medical orădean. Ambele lucrări au termenul de finalizare 18 luni. Dacă pe perioada de iarnă se va putea lucra bine, estimăm că undeva pe finalul anului următor să finalizăm lucrările atât la ambulatoriu, cât și la parcare”, a explicat edilul.

În ceea ce privește sursele de finanțare a celor două obiective, parcarea supraetajată se realizează din bugetul local, iar ambulatoriul din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, plus cofinanțare de la Primăria Oradea.

 

Parcare supraetajată cu 516 locuri

Parcarea supraetajată va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu str. Salvării.

Regimul de înălțime a parcării este de 5 niveluri (S+P+2E+Terasă).  Aceasta va asigura 21 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Parcarea supraetajată este realizată de asocierea formată din DRUM ASFALT SRL – lider de asociere și GRUP CONSTRUCTII EST – asociat, valoarea contractului fiind de 45.854.744,67 lei (fără TVA).

Ambulatoriul nou va fi legat de spital printr-un pasaj

Noul ambulatoriu se construiește pe str. Gheorghe Doja nr. 65, din fonduri europene și din bugetul propriu al municipalității, acesta urmând să fie legat de spital printr-un pasaj.

Proiectul „Extindere ambulator Corp B Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea Etapa I și Etapa II”, este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

„De  subliniat că valoarea ambulatoriului este de aproximativ 45 milioane de lei, fără TVA, din care 10,4 milioane sunt sume eligibile pe Programul Operațional Regional, acestea trebuind cheltuite până la finalul anului, fiind pe etapa trecută de finanțare. Doresc să le mulțumesc constructorilor, care s-au angajat ca până la sfârșitul acestui an să finalizeze lucrări în valoare de 10,4 milioane lei pentru ambulatoriu, astfel încât să atragem toți banii europeni. Diferența sumelor de cheltuit vor fi asigurate din bugetul local, lucrările urmând să fie finalizate în cursul anului viitor”, a explicat primarul Florin Birta.

Suprafața construită a ambulatoriului va fi de 5.491 mp, iar suprafața desfășurată de 30.290 mp. Proiectul presupune și dotarea cu aparatură și mobilier medical, precum și cu mobilier non-medical necesar desfășurării activității ambulatoriului.

Conform proiectului, la nivelul demisolului se propune extinderea zonei de acces principal în spital, care să deservească zona de ambulatoriu cu o zonă de foaier, cu birouri pentru internări/externări.

De asemenea, se va amenaja o zonă de vestiare pentru pacienți și cadre medicale, cabinete de consultații și o zonă de acces separat, direct din exterior, pe latura vestică, pentru cabinetele de boli infecțioase și pneumologie. La nivelul parterului se propune amenajarea unei zone de policlinică-ambulatoriu, cu o legătură cu corpul B existent.

La nivelul etajului 1 se propune amenajarea unei zone de policlinică-ambulator, organizată similar cu nivelul parterului. Legătura cu restul spitalului se va realiza prin intermediul a trei lifturi și o casă a scării. La nivelul etajului 2 va funcționa zona administrativă.

Proiectul prevede o secție nouă ATI la etajul 3, iar legătura cu restul spitalului se va realiza exclusiv prin pasarela propusă, care face legătură atât cu corpul B, cât și cu corpul A existent.

Investiția este realizată de asocierea formată din PRECON TRANSILVANIA SRL – lider de asociere și LEMACONS SRL – asociat 1, TERMOLINE SRL – asociat 2, ROMGER GENERAL TRADE & CONSULTING – asociat 3, avându-i ca subcontractanți pe AL.SE.RO. IMPEX SRL și pe MEDICAL GAZPLUS SRL.

Finalizarea radierului, până la sfârșitul anului

Inginerul Bereczki Tiberiu, reprezentant al grupului de firme, a explicat care sunt etapele construcției.

„Lucrările au început. Dorim să terminăm anul acesta partea de sprijin, infrastructura, zona cu piloți de sprijin la ambulatoriu. Vor urma apoi 99 de piloți energetici la adâncime de 11 metri, după care se va realiza fundația efectivă a clădirii, radierul. Ne dorim ca până la finalul anului să terminăm radierul, iar apoi să începem să realizăm structura clădirii. Totodată, și la parcarea supraetajată vrem să depășim cât mai repede faza de radier. Cele două proiecte, parcarea și ambulatoriul sunt similare, ambele având fundație pe piloți. Foreza este deja pe poziție și începe faza de piloți”, a precizat reprezentantul constructorului.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cu REHAU 360°: Windows REVOLUTION s-a inaugurat Centrul Logistic de la Cisnădie

Articolul următor

InvesTEnergy a organizat conferința anuală cu tema “Investim și acționăm responsabil în energie”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share